Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Martin Příhoda je jediným Čechem na Challenge Tour v Madridu

Martin Příhoda je jediným Čechem na Challenge Tour v Madridu
Martin Příhoda | zdroj: golfee.cz

Po dvouměsíční odmlce se opět rozjíždí Challenge Tour, druhá evropská golfová liga. Od středy 24. do soboty 27. dubna se hraje třetí turnaj sezony 2013 Challenge de Madrid s dotací 160 tisíc euro. Ve startovním poli nechybí ani český zástupce. V Madridu si zahraje Martin Příhoda.

První turnaj v Evropě a nejspíš i dlouhá pauza způsobily, že o start na třetím podniku Challenge Tour 2013 byl mezi hráči velký zájem. I proto se do Madridu nedostal mj. Marek Nový, který si kartu na Challenge Tour zajistil loni díky pátému místu na EPD Tour. Ale ne takovou kategorii, aby mu zajistila v nečekané „tlačenici“ místo na turnaji.

Jednadvacetiletý Příhoda se na třetí turnaj Challenge Tour sezony 2013 dostal díky divoké kartě a v pondělí si už obešel první cvičné kolo. „Odehrál jsem všech osmnáct jamek na hřišti, kde se bude hrát. Je docela náročné,“ přiznal český profesionál, pro něhož bude madridský turnaj ostrým startem v letošní sezoně.

„Jsou tu rychlé a tvrdé greeny, bude hodně těžké dostávat se do dobrých pozic blízko k jamce. Kdybych měl tohle hřiště přirovnat k nějakému českému, tak je to taková delší Kunětická Hora, kde hodně fouká a jsou tu obtížnější greeny,“ přidal stručný popis hřiště.

Odehrát co nejvíc turnajů

Loni Příhoda startoval na třech turnajích Challenge Tour a dvakrát prošel cutem. Nejlepším umístěním pak bylo dělené 42. místo na D+D Real Czech Challenge Open právě na Kunětické Hoře. „Je to pro mě sice ostrý start do sezony, ale beru to jako každý jiný turnaj. Netlačím na sebe, ale jako vždycky chci zahrát co nejlepší výsledek. Uvidíme,“ konstatoval Příhoda.

Za sebou má přípravu ve Španělsku, kde byl do konce března, dál trénoval doma v Čechách. Prvním turnajem měla být kvalifikace v Anglii na místní tour. „Jenže po dvanácti jamkách prvního kola jsem musel ze zdravotních důvodů vzdát. Takže první turnaj sezony jsem nedohrál,“ ohlédl se za nepovedeným vstupem do sezony.

Hned po Madridu se Příhoda přesune do Itálie, kde ho čeká druhý start na Challenge Tour v Padově. „I tam jsem dostal divokou kartu. Startuji na sponzorskou pozvánku přes pana Dědka,“ vysvětlil. Petr Dědek je promotérem turnaje Challenge Tour, který se po loňské premiéře i letos bude hrát na Kunětické Hoře.

Po Itálii má jednadvacetiletý český profesionál v plánu hrát turnaje Czech PGA Tour střídavě s Pro Golf Tour, bývalou EPD Tour. „Spíš ale budu preferovat EPD Tour,“ uvedl Příhoda a přidal i svůj cíl pro letošní sezonu: „Odehrát co nejvíc turnajů Challenge Tour, umístit se do 80. místa, abych si zajistil úplnou kartu. Lehké to ale nebude,“ dodal.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma