Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Limberský s Rajtoralem kralovali za mixážním pultem!

Limberský s Rajtoralem kralovali za mixážním pultem!
Puma DJ Lab s reprezentací | zdroj: Puma

Fotbaloví reprezentanti si vyzkoušeli netradiční roli; pod vedením předních českých DJek si v PUMA Social Club Storu nasadili sluchátka a mixovali hudbu.

„Chtěli jsme klukům udělat první večer trochu jiný, abychom nebyli na hotelu. Přišla nabídka, abychom si v Puma Social Clubu vyzkoušeli mixování hudby. Dali nám k dispozici deset nejlepších DJek a holky učily kluky mixovat,“ popsal netradiční akci manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

„Dokonce jsme měli na PUMA DJ Labu pro reprezentanty jedenáctou DJku Katchu. Počítali jsme totiž s dvaadvacítkou hráčů. Ale kluci ji hned zapojili a dvojice Darida, Vaclík tak měla dvě učitelky DJingu,“ doplnil Jan Kryšpín, marketingový manažer Pumy. První část výuky DJingu probíhala na tabletech se speciální mixovací aplikací. Každá DJka si vzala na starosti dvojici hráčů a vysvětlila jim základní principy DJingu. „Učily jsme je cítit a míchat hudbu na jednoduché aplikaci, pak jsme to zkoušeli na gramofonech a CDčkách,“ vysvětlila DJ Ladida.

Všichni hráči se postupně vystřídali na pódiu, kde byla připravena reálná DJská technika. „Vyzkoušeli jsme si mixážní pult a musím říct, že na první pohled to vypadá hodně jednoduše, ale když jsem se za to postavil, tak se mi potvrdil pravý opak,“ popsal pocity Petr Jiráček. „Byl jsem ve dvojici s Michalem Kadlecem a musím říct, že jsme docela pohořeli. Hlavně Káca to strašně kazil,“ utahoval si Jiráček ze spoluhráče. „Nejtěžší je to načasovat. A když to nesedí, tak to posunout. Já asi nemám hudební sluch, takže to moc neslyším. Když už jsem si myslel, že to bylo dobře, tak jsem byl opravený, že to nebylo. Je to těžký,“ doplnil Jiráček, s čím se za mixážním pultem nejvíc pral.  

„Byly to trochu nervy, trefit se do rytmu,“ přizvukoval Marek Suchý. Ale snad jsme to trefili. Byli jsme s Lafim výborný. Odvedli jsme dobrý výkon,“ pochválil s úsměvem Suchý sebe i kolegu Davida Lafatu. „Člověk je víc zpocený než na hřišti. Je tam moc čudlíků a všeho. Ale DJka nám poradila, takže jsme to zvládli celkem obstojně,“ hlásil Tomáš Sivok, který za DJský pult nastoupil s Matějem Vydrou ve stylových kšiltovkách. „Chtěli jsme se odlišit, abychom získali nějaký body navíc, ale myslím, že nám to moc nepomohlo,“ popsal Sivok, jak chtěli v interní soutěži o nejlepšího DJe získat hlasy za styl od poroty složené z Vladimíra Šmicera, Michala Bílka a Jana Kryšpína z Pumy.

...

Kvalitním výkonem si byl jistý Jaroslav Plašil a i za Tomáše Hübschmana s širokým úsměvem hecoval ostatní: „Budete to mít těžké, abyste nás sesadili z trůnu.“ Vystoupení svých svěřenců zhodnotil na závěr za celou porotu Vladimír Šmicer: „Něco se povedlo a něco ne, ale kluky to bavilo a to byl ten cíl. Jako nejlepší dvojici jsme vyhlásili Davida Limberského s Frantou Rajtoralem, protože bylo vidět, že si to za tím mixážním pultem hodně užívali.“ Ocenil tak především to, že se vítězná dvojice pouštěla za bouřlivých reakcí ostatních fotbalistů i DJek do divokého skretchování.

„Kluci začali cítit hudbu a rytmus. My jsme měly zážitek a myslím, že i kluci byli nadšený. Snažili se to pochopit a měli pro to cit,“ pochválila DJ Ladida své žáky. „V tréninku jim to šlo dobře, i při samotném hraní to dali důstojně,“ dodala.

Zdroje:
Redakce, Puma

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma