Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Liberec zvítězil v Č. Budějovicích 4:0 a dál vede ligu o 4 body

Liberec zvítězil v Č. Budějovicích 4:0 a dál vede ligu o 4 body
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 25. února 2012 odehrálo 18. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a 1. FK Příbram. Na snímku radost Liberce, vlevo Jiří Štajner a vpravo Lukáš Vácha. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Liberce zvítězili ve 27. kole první ligy v Českých Budějovicích 4:0, když se dvakrát trefil záložník Bosančič. Slovan si tak stále drží čtyřbodový náskok na druhou Spartu. Jihočeši doma prohráli po deseti zápasech, naposledy na svém stadionu nebodovali 28. srpna proti Jablonci.

České Budějovice přitom vstoupily do zápasu bez větší bázně. V 5. minutě odvrátily roh Liberce, do protiútoku postupoval Řezníček, ale ve finální fázi nepřesně přihrál. O chvíli později se na levé straně uvolnil Machovec. Stejně jako Řezníček postupoval k pokutovému území, ale přihrávku na Klesu stačil odvrátit Kelič. Liberečtí se přes počáteční ostych dostali celkem snadno do vedení. Breznaník v pokutovém území oklamal svým zrychlením Řepku, českobudějovický stoper risknul skluz, ale trefil libereckého záložníka. Z následné nařízené penalty pak skóroval Štajner. Od té chvíle byl Liberec do konce prvního poločasu jednoznačně aktivnější. Severočeši však své akce většinou zakončovali nepřesnými střelami. Až těsně před přestávkou se vedoucímu týmu ligy povedla pohledná kombinace. Po přihrávce Gebre Selassieho z pravé strany se dostal k míči před brankou Rabušic, ale v tísni mířil nad. I druhou část utkání zahájily České Budějovice aktivně. Jenže dvě akce Klesy úspěchem neskončily a stejně nevýrazně dopadla i série rohů domácího týmu. Liberec udeřil stejně jako v první půli celkem nenápadně. Po faulu Rýdela na Breznaníka rozehrával standardní situace z více než třiceti metrů od českobudějovické branky Bosančič. Srbský záložník se rozhodl pro střelu a zaskočil tím domácího gólmana Daňka a poslal svůj tým do dvoubrankového náskoku. Vzápětí navíc mohl přidat další úspěch Šural, ale trefil pouze břevno. Ovšem to Severočechy moc trápit nemuselo, brzy skórovali potřetí. V 69. minutě totiž předvedl Bosančič technickou střelu levačkou a elegantně přehodil Daňka. Definitivní devastaci soupeře Liberec dokonal v závěru. Střídající Hadaščok dostal ideální přihrávku od Štajnera a vstřelil čtvrtý gól hostů. Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:4 (0:1) Branka: 59. a 69. Bosančič, 23. Štajner z pen., 85. Hadaščok. Rozhodčí: Drábek - Wilczek, Páral. ŽK: Řezníček, Javorek, Machovec - Breznaník. Diváci: 3337. Č. Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka, Brezinský, Machovec - Klesa (83. Wermke), Javorek, Němec (58. Hudson), Rýdel (73. Petráň), Sandro - Řezníček. Trenér: Cipro. Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman - Šural, Janů, Štajner, Bosančič (85. Ndemen), Breznaník (79. Hadaščok) - Rabušic (88. Musiol). Trenér: Šilhavý.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma