Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Liberec testuje osm cizinců, Gebre Selassie asi odejde

Liberec testuje osm cizinců, Gebre Selassie asi odejde
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 10. března 2012 odehrálo 20. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a FK Mladá Boleslav. Na snímku Theodor Gebre Selassie. JIŘÍ ČÁSTKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Liberce dnes zahájili přípravu na příští sezonu, ve které budou obhajovat mistrovský titul a čeká je také kvalifikace Ligy mistrů. Na prvním tréninku se sešlo 27 hráčů a mezi nimi bylo také osm testovaných cizinců, jejichž jména nechce vedení prozradit. Špílmachr Jiří Štajner se připojí k týmu v pátek a chyběl také Theodor Gebre Selassie, který je na evropském šampionátu v Polsku.

Trenér Jaroslav Šilhavý se pomalu loučí s možností, že by Liberec dokázal Gebre Selassieho po jeho skvělých výkonech v lize i nyní na Euru udržet. "Asi o něj přijdeme. Co tak s vedením komunikujeme, je o něj zájem. Sám hráč chce taky, takže pravděpodobně už tady asi nebude," řekl novinářům Šilhavý. Podle zákulisních informací se o pravého beka s etiopskými kořeny zajímají například bundesligové Brémy. Liberecký kouč už se proto připravuje na variantu, že Gebre Selassie Slovan opustí. "Máme v hledáčku nějaké pravé beky. Theo byl významný článek naší sestavy, byl výjimečný, ale budeme se snažit najít náhradu," řekl Šilhavý. Doufá, že nikdo další z mistrovského kádru neodejde. "Vedení slíbilo, že žádný další odchod by neměl být. Všichni by měli zůstat a mělo by dojít k doplnění kádru. Věřím, že přijde čtyři až pět hráčů," podotkl Šilhavý. Vedle pravého beka by chtěl vyztužit kádr o středního záložníka a křídelního hráče. Na úvodním tréninku přivítal osm zahraničních fotbalistů, které bude zkoušet. Mezi nimi jsou dva Slovinci, dva Ukrajinci z Dynama Kyjev, Slovák, Kolumbijec či polský brankář. "Budeme hrát kvalifikaci Ligy mistrů, takže chceme udělat silné mužstvo. Spíš jsme se poohlíželi po zkušenějších hráčích," řekl kouč. "Některé jsme sledovali na DVD, některé naživo. Samozřejmě chvíli to seznámení trvá, ale někteří jsou opravdu zajímaví, i když nechci předbíhat," dodal Šilhavý. O osudu testovaných hráčů by se mělo rozhodnout do příštího týdne. Vedle nich má Slovan v hledáčku i další jména. "Dnes odpoledne čeká tyhle hráče utkání, abychom si udělali první obrázek. Doplníme to našimi kluky. V sobotu budou mít testovaní hráči trénink a v neděli další zápas. S vedením jsme se dohodli, že jejich jména zveřejníme, až když budeme vědět, že je chceme do kádru," řekl Šilhavý. Oproti jarnímu kádru zatím nedošlo k žádným změnám. Pouze se z hostování vrátili Jan Blažek (Slavia) a Radek Dejmek (Lovaň). Smlouvu prodloužil brankář Zbyněk Hauzr, již dříve se na dalším pokračování s vedením dohodli i další zkušení hráči Štajner, Jan Nezmar a Tomáš Janů. Kvůli vrozené srdeční vadě skončil Kamerunec Ndemen. Liberečtí posílili realizační tým o Radima Nečase, jenž už U Nisy dělal asistenta v minulosti. "Zná spoustu kluků, znám jeho lidskou i profesní kvalitu," uvedl Šilhavý. Liberečtí na začátku přípravy budou nabírat síly na kondičním soustředění, pak je čeká herní kemp v Rakousku. Do druhého předkola Ligy mistrů zasáhne Slovan v polovině července.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma