Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Lavička je trenérem Sparty, vrací se po čtyřech letech

Lavička je trenérem Sparty, vrací se po čtyřech letech
Fotbalový klub AC Sparta Praha zahájil 13. června 2012 v tréninkovém centru na pražském Strahově přípravu na novou sezonu. Na snímku trenér Vítězslav Lavička. MICHAL KALÁŠEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Novým trenérem fotbalistů Sparty se stal Vítězslav Lavička, který se ujal mužstva na dnešním dopoledním srazu na Strahově na startu letní přípravy a poté vedl první trénink. S pražským celkem se dohodl na smlouvě na dobu neurčitou. Na Letnou se vrací po téměř čtyřech letech a vystřídal Martina Haška, jenž skončil po předposledním kole uplynulé sezony.

Lavička byl s vedením Sparty v kontaktu už od skončení ligové sezony, v níž nejbohatší český klub nesplnil předsezónní cíl a obsadil druhé místo za vítězným Libercem. To stálo pozici hlavního trenéra Haška. Do realizačního týmu si Lavička vybral kouče rezervy Zdeňka Svobodu, dosavadní asistenti Václav Jílek a trenér brankářů Pavel Srníček zůstávají. Devětačtyřicetiletý Lavička prostředí na Letné dobře zná. Před čtyřmi lety opustil kvůli nabídce pražského celku post kouče reprezentační jednadvacítky a ve Spartě zahájil jako hlavní trenér sezonu 2008/09, ale v říjnu po sérii špatných výsledků skončil. Pak vyrazil do Sydney, kde předloni slavil australský titul. Po uplynulé sezoně mu u protinožců vypršela smlouva a vrátil se zpět do Čech. Nabídku mu předložila také konkurenční Slavia, Lavička ji ale odmítl. Na Letné působil i jako aktivní hráč. S trénováním začal v Chrudimi, poté se jako asistent podílel na čtyřech mistrovských titulech Sparty, kterou krátce vedl v ročníku 2001/02 jako hlavní kouč. Pak trénoval Žižkov a před šesti lety získal mistrovský titul s Libercem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma