Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Kvitová letí před Fed Cupem na soustřední do Turecka

Kvitová letí před Fed Cupem na soustřední do Turecka
V pražském hotelu Hilton se 21. prosince 2011 uskutečnilo vyhlášení ankety Sportovec roku 2011. Na snímku tenistka Petra Kvitová. JAKUB POLÁČEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Tenistka Petra Kvitová doufá, že už má letos všechny zdravotní komplikace za sebou. Před další částí sezony letí na tradiční kondiční soustředění do Turecka. Po něm se koncem dubna představí v Ostravě, kde v ČEZ aréně povede české tenistky do boje proti Italkám v semifinále Fed Cupu.

"Na Fed Cup už se moc těším. Slyšela jsem, že bude vyprodáno, tak doufám, že bude výborná atmosféra a že nás diváci poženou dopředu. Zkusíme oplatit Italkám prohru," řekla Kvitová v rozhovoru z Prostějova na svém Facebooku s narážkou na porážku z římského semifinále Fed Cupu v roce 2010. Dvaadvacetiletá světová trojka Kvitová má za sebou období vyplněné zdravotními komplikacemi. V únoru po Fed Cupu doléčovala zánět achilovky, bolavé koleno a následně kvůli nachlazení brala antibiotika. V Indian Wells se vrátila na turnaje po měsíci, vypadla ve třetím kole a pak se den potýkala se střevní virózou. "Teď se cítím konečně zdravá, musím to zaklepat, a doufám, že mi to vydrží co nejdéle, protože ten únor nebylo nic příjemného," řekla wimbledonská vítězka. "Doufám, že jsem si vybrala všechno na zbytek sezony," přála si rodačka z Fulneku. Na turnaji v Miami narazila na po nemoci se vracející Venus Williamsovou a s Američankou prohrála ve třech setech, přičemž v rozhodující sadě dostala "kanára". Smutná z porážky s bývalou světovou jedničkou ale nebyla. "Třetí set vypadá dost krutě, ale to je jen výsledek. Hra byla dobrá. Nemůžu říci, že bych hrála špatně," řekla. S kondičním trenérem Jozefem Ivankem a dalšími prostějovskými tenisty odletěla na soustředění do Turecka, kde stráví čtrnáct dnů. "Čeká mě makačka, abych si zlepšila kondici, ale vejde se tam i hodina s raketou, abych to nezapomněla," řekla s úsměvem. Program na tréninkovém kempu bude zaměřen hlavně na fyzickou kondici. Po snídani bude následovat vytrvalost, sprinty, nebo běh v písku. "Po obědě zase posilování, beru si raketu, takže občas i tenis, a večer nějaká masáž nebo sauna," řekla Kvitová. Semifinále Fed Cupu proti Italkám se v Ostravě hraje od 21. do 22. dubna, pak Kvitovou čekají antukové turnaje v Evropě, mimo jiné obhajoba titulu v Madridu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma