Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Kudějová šestá mezi kajakářkami

Kudějová šestá mezi kajakářkami
Kajakářka Kateřina Kudějová | zdroj: Jan Homolka

Teplé, slunečné, ale také větrné počasí českým závodníkům na mistrovství Evropy dnes nepřálo a do individuálního finále se těsně probojovala z desátého místa jen 24letá kajakářka Kateřina Kudějová. Ve finále ale zabojovala, předvedla druhou nejrychlejší jízdu a bez dvoubodové penalizace by dokonce vyhrála. Takhle se musela spokojit s šestým místem.

"Ty jízdy byly celkem dobré a jsem ráda, že jsem dala stejný čas jako v kvalifikaci, ale ten šťouch mě samozřejmě mrzí. Teď už s tím nejde nic udělat, budu se muset odnaučit šťouchat.“

"To, jestli by to bez šťouchu bylo zlato, je teď jedno. Hlavně to byl takový blbý malinkatý šťouch. Je to smůla.

"V průběhu semifinále jsem si říkala, že přijde ta moje smolná jedenáctka, což se mi už párkrát stalo, takže jsem se s tím tak nějak smířila. Hlavně tam jela Corina Kühnleová. Říkala jsem si, že občas dá kouli nebo něco podobného, většinou to ale dělá ve finále, tak mě tady podržela už v semifinále. Spadl mi kámen ze srdce.“

Kudějová si umístěním ve finále zajistila účast na mistrovství světa v září v USA.

Evropský titul vyhrála německá závodnice Ricarda Funková, stříbrná byla její krajanka Melanie Pfeiferová a třetí místo patří Francouzce Emilie Ferová.

Ze semifinále se nepodařilo probojovat dvojnásobné olympijské vítězce Štěpánce Hilgertové.

"Myslím, že mám trochu problém po tom dni nic nedělání se takhle brzo ráno trefit do tratě, protože při rozježdění jsem se cítila dobře. Nemyslela jsem si, že bych byla ztuhlá nebo neprobuzená. Ale trefit tu reálnou trať na kanále, s tím mám dlouhodobě poslední roky problém a dneska se to teda brutálně nepovedlo. Nebyl tam jeden konkrétní moment, táhlo se to celou jízdu."

"Nemyslím si, že bych dole po šťouchu na první brance něco vzdávala. Já na to během jízdy nemyslím. Kolem pětky šestky jsem si říkala, že je to špatný, ale že bych neměla chuť jet, to ne. Prostě v tu chvíli máte nasazený program v hlavě od jedničky do cíle a jedeš, bez ohledu na to, jestli se nahoře něco nepovedlo."

"Trať byla tak akorát. Je fakt, že ten kanál bůhví jak v ruce nemám, takže jsem se musela soustředit na daleko víc věcí, nikdy nevím, kam mě to před kterou bránou poveze nebo prostě co bude. Spíš se budu muset naučit to, že jeden den nesedím na vodě. Na olympiádě to byly dva dny a to bylo úplně smrtelný. Tam jsem to taky vybojovala jen tak tak. Tady jsem chtěla možná zbytečně moc jet, ono to to semifinále je těžký a musí se jet."

Kajakářka Kateřina Kudějová Kajakářka Kateřina Kudějová | zdroj: Jan Homolka

Zdroje:
Český svaz kanoistiky na divokých vodách

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma