Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Kolář: Nominace na Euro je pro mě největším úspěchem kariéry

Kolář: Nominace na Euro je pro mě největším úspěchem kariéry
V pražské Generali Arenì se 3. bøezna 2012 odehrálo utkání 19. kola Gambrinus ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeò. Na snímku Daniel Koláø (vlevo) a Mario Holek (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Za největší úspěch kariéry považuje plzeňský záložník Daniel Kolář nominaci na fotbalové mistrovství Evropy. Přiznává, že byl hodně nervózní, jestli se vejde mezi 23 nominovaných hráčů do výběru kouče Michala Bílka. Nyní si chce odpočinout po náročné sezoně v dresu Plzně, aby byl připraven na reprezentační soustředění v Rakousku.

Kolář má na kontě mistrovské tituly se Spartou a Plzní, zápasy v Lize mistrů s Barcelonou a AC Milán, ale nic se prý nevyrovná tomu, že se dostal do nominace na mistrovství Evropy. "Neříkám, že jsem kvůli tomu začínal s fotbalem, ale určitě je to nejvíc, co mě mohlo potkat," řekl pro web plzeňského klubu. Čekání na oznámení nominace dost prožíval. "Naštěstí jsme hráli o titul až do posledního kola, takže mě to zaměstnalo natolik, že jsem mohl myslet na něco jiného. I když v hlavě to bylo," přiznal šestadvacetiletý záložník. "Když jsem se dozvěděl, že jedu, neskákal jsem zrovna tři metry do vzduchu, ale byl jsem hrozně šťastný, že se tam můžu podívat. Je to splnění snu a přál bych to každému, kdo hraje fotbal," dodal. Za splněný sen považuje nominaci i jeho klubový spoluhráč Milan Petržela. "Když jsem se díval na tyhle turnaje, tak jsem si vždycky říkal, že bych si to jednou rád zkusil. Věděl jsem, že na takový turnaj se nedostane každý, ale mně se to teď povedlo," radoval se Petržela. Základ je soustředění Pro plzeňské hráče v nominace, v níž jsou i David Limberský, František Rajtoral a Václav Pilař, je cesta na Euro náplastí za to, že neobhájili titul, ke kterému jim chyběl jediný gól v posledním utkání s Libercem. "Malinké hojítko to je, ale přeci jen ten titul jsme chtěli hodně, takže to zklamání to úplně neodežene," uvedl Petržela. Právě rozhodující zápas s Libercem je pro plzeňské hráče návodem, jak přistupovat k zápasům ve skupině mistrovství Evropy s Ruskem, Řeckem a Polskem. "Skupina lehká není, protože porazit se dá každý, ale s každým se dá prohrát. Musíme se na každý zápas soustředit, jako na to naše finále s Libercem. Hraje se o všechno," řekl Kolář. Věří, že mu bude stačit týden na to, aby si alespoň trochu odpočinul po sezoně, ve které odehrál 49 soutěžních zápasů za Plzeň, 16 přípravných duelů a připsal si i šest startů za reprezentaci. "Byla to náročná sezona, ale je teď trochu času si odfrknout, abych byl připravený na vrchol sezony. Budu se týden věnovat jen přítelkyni, maximálně si půjdu zahrát tenis a v neděli se zase vrhnu na fotbal," dodal Kolář.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma