Dnes je středa 17. dubna 2024., Svátek má Rudolf
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

K fotbalistům se vrátil Rosický, ve středu zkusí trénovat

K fotbalistům se vrátil Rosický, ve středu zkusí trénovat
Na městském stadionu ve Wroclawi se 12. června 2012 odehrál druhý zápas české reprezentace proti celku Řecka. Na snímku Tomáš Rosický (vlevo) a Giorgos Karagounis (vpravo) MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se dnes odpoledne vrátil do Vratislavi za týmem poté, co v minulých dvou dnech léčil v Praze zraněnou Achillovu šlachu. Jednatřicetiletý záložník ve středu s mužstvem odjede do Varšavy, kde Češi o den později ve čtvrtfinále ME vyzvou Portugalsko. O Rosického startu se rozhodne právě ve středu na oficiálním předzápasovém tréninku. Podle posledních informací je ale spíše nepravděpodobné, že by Rosický zápas mohl stihnout.

"O tom, zda bude moci nastoupit ve čtvrtfinále proti Portugalsku, rozhodne až oficiální trénink," uvedl tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Rosický se od týmu odpojil v neděli a v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře vyrazil do české metropole, kde se pokoušeli uzdravovací proces urychlit. Záložník Arsenalu si achilovku poranil minulé úterý při druhém utkání základní skupiny s Řeckem, od té doby s týmem netrénoval. Manažer Vladimír Šmicer se na možný Rosického start dívá skepticky. "Že by hrál v základní sestavě? To asi ne. Posledních osm dní se maximálně projel na kole, těžko by mohl jít do takhle těžkého zápasu. Musel by za sebou mít aspoň tři dny tréninku, potřebujeme Tomáše stoprocentního," řekl Šmicer. Podle něj ale existuje naděje, že by Rosický zvládl alespoň část zápasu. "Konečné rozhodnutí je na Tomášovi. Ale dokud si tady nezkusí aspoň zaběhat, těžko odhadovat, jak na tom vlastně je," řekl Šmicer po tréninku ve Vratislavi. Reprezentace vyrazí do Varšavy, dějiště čtvrtfinálového zápasu, ve středu. Bude to první přesun mužstva během Eura, protože celou základní skupinu Češi odehráli ve Vratislavi. Fotbalisté se těší, že alespoň na chvíli změní prostředí. "Jsme rádi, že cestujeme, protože to znamená náš postup do čtvrtfinále," usmíval se obránce Michal Kadlec. "Je fakt, že Vratislav po vypadnutí Polska z mistrovství trochu usnula, i naši fanoušci odjeli a najednou je tady až moc velký klid. Doufám, že ve Varšavě už zase bude znát, že hrajeme čtvrtfinále," dodal. Pokud by reprezentace Portugalsko stejně jako před 16 lety ve čtvrtfinále vyřadila, vrátila by se znovu do Vratislavi. Semifinálový zápas by pak čeští fotbalisté odehráli ve středu 27. června v Doněcku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma