Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Aktualizováno: Italský ragbista stanovil nový rekord. V jeho těle se našlo jedenáct zakázaných látek

Aktualizováno: Italský ragbista stanovil nový rekord. V jeho těle se našlo jedenáct zakázaných látek
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Novým dopingovým rekordmanem mezi sportovci se v březnu stal Ital Davide Vasta. Podle listu Gazetta dello Sport byl pětadvacetiletý ragbista pozitivně otestován na jedenáct různých zakázaných látek, čímž výrazně překonal dosavadní maximum v podobě koktejlu sedmi prostředků. 

Davide Vasta je hráčem třetidivizního sicilského klubu Amatori Catania. Ve vzorku, který odevzdal 11. března, byly objeveny zbytky testosteronu, boldenonu, drostanolonu, mesterolonu, methandienonu, methasteronu, methyldienolonu, stenbolonu, klomifenu, 19-noretiocholanolonu a 19-norandrosteronu.

Většina z uvedených látek jsou anabolika podporující nárůst síly a svalové hmoty a Vasta je začal užívat před rokem, když se vzhlédl v kulturistice. Kromě nich však bral i hormon zmenšující velikost prsní žlázy. 

„Ty látky jsem si vzal asi před rokem, v době, kdy jsem několik měsíců nehrál ragby. Nedokázal jsem si představit, že v mém těle zůstanou tak dlouho. Udělal jsem obrovskou chybu, když jsem riskoval své zdraví. Chtěl bych se omluvit klubu i fanouškům za to, že jsem je zklamal,“ nechal se slyšet Vasta.  

Pozitivní dopingový test měl i Vastův spoluhráč Davide Alessio Scuderi, v jeho případě se ale jednalo 'pouze' o čtveřici zakázaných látek. Catania oba hráče dočasně suspendovala. 

Zdroje:
gazzetta.it

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma