Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hrubka brankáře Barcelony Valdése

Hrubka brankáře Barcelony Valdése
BARCELONA, SPAIN. 17/08/2011.- Real Madrid Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) fights for the ball with FC Barcelona goalkeeper Victor Valdes (R), during their Supercup second leg match at Camp Nou stadium in Barcelona, northeasthern Spain, 17 August 2011. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Barcelony otočili zápas na hřišti Realu Madrid a zvítězili v nejsledovanějším duelu španělské ligy 3:1. Na stadionu Santiaga Bernabéua vedli domácí zásluhou chyby brankáře Valdése a nejrychlejšího gólu v historii slavného El Clásika už od první minuty, Katalánci však skóre zvrátili zásluhou branek Alexise Sáncheze, Xaviho a Ceska Fábregase. V čele tabulce mají oba týmy shodně 37 bodů, druhý Real má ale zápas k dobru.

Domácí "Bílý balet" vstupoval do zápasu z prvního místa v tabulce s nálepkou mírného favorita a soupeře šokoval už ve 22. vteřině. Brankář Víctor Valdés chyboval a vykopl míč přímo na kopačku Ángela di Maríi, následnou střelu Mesuta Özila pak usměrnil do sítě svým osmým gólem v sezoně Karim Benzema. httpv://www.youtube.com/watch?v=51j0fJpiKgA V El Clásiku zatím nepadl rychlejší gól. V úvodní minutě se dosud dokázal trefit jen madridský Alonso v sezoně 1939/40, v ročníku 1987/88 zase bleskově otevřel skóre barcelonský Carrasco. Vítěz posledních tří posledních ročníků La ligy se však nenechal zaskočit a s vynikající efektivitou využíval své spíše sporadické brankové příležitosti. Na 1:1 srovnal v 30. minutě chilský útočník Alexis Sánchez, kterému míč připravil individuální akcí hvězdný Lionel Messi.  Po přestávce oslavil se štěstím svůj šestistý zápas v dresu Barcelony středopolař Xavi. Jeho volej zpoza pokutového území zcela změnil směr po teči obránce Marcela a od tyče se odrazil za záda brankáře Ikera Casillase. Branka ukončila impozantní sérii madridského týmu, který dokázal zvítězit v předcházejících 72 ligových zápasech, pokud se ujal vedení 1:0. Skóre uzavřel po ostrém centru Daniho Alvese záložník Cesc Fábregas, který se tak trefil do sítě Realu poprvé od svého návratu do Španělska z Arsenalu.  

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma