Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Hošková vybojovala stříbro ve finále Světového poháru

Hošková vybojovala stříbro ve finále Světového poháru
Kateřina Hošková | zdroj: Profimedia

Kanoistka Kateřina Hošková si zapíše celkové druhé místo v konečném hodnocení seriálu ICF po tom, co vybojovala ve finále Světového poháru ve vodním slalomu v Bratislavě druhé místo.

Závodnice USK Praha nestačila na kanále v Čunovu jen na favoritku z Austrálie Jessicu Fox, která ovládla i celkový žebříček hodnocení. Po bronzu ze světového poháru ve španělském Seu je to pro úřadující mistryni světa druhé pódium roku, které by mělo Hoškové dodat klid před obhajobou světového zlata, které ji čeká za tři týdny v Praze.

V závodě kanoistů zvítězil domácí Michal Martikán. Úspěch slovenské výpravy podtrhli třetí Matěj Beňuš a pátý Alexander Slafkovský. Druhý skončil Brit David Florence. 

Vítěslavu Gebasovi scházelo na postup do finále půl vteřiny a skončil dvanáctý. Hned za ním se umístil Michal Jáně. Stanislav Ježek se dvakrát dotknul branky a obsadil šestnáctou pozici. Neúčast ve finále stála Ježka boj o stupně vítězů v celkovém hodnocení SP pro letošní sezonu a nakonec si odnese šesté místo. 

Těsný byl závod kajakářů. V rozmezí dvou sekund a 11 setin umístilo šest nejlepších slalomářů. Pro zlatou medaili si dopádloval Němec Sebastian Schubert. 

Čeští finalisté Jan Vondra a Zdeněk Ornst neprojeli jednu z branek a uzavřeli desítku nejlepších. Vavřinec Hradilek po čisté, ale pomalé jízdě do finále nepostoupil. Luboš Hilgert byl patnáctý. Nejlepším Čechem je letos v celkovém hodnocení taky Vavřinec Hradilek, kterému i přes vynechání závodu v Tacenu patří desáté místo.

Výsledky z Bratislavy můžete sledovat živě i v neděli na http://canoeliveresults.com/event/bratislava-icf-world-cup-canoe-slalom-2013.php.

Celkové pořadí Světového poháru najdete na http://events.slalom.canoeicf.com/standings/standings-2013.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma