Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hloušek přestoupil do Norimberku

Hloušek přestoupil do Norimberku
V pražském Edenu se 14. srpna 2011 odehrálo 3. kolo Gambrinus Ligy mezi celky SK Slavia Praha a 1. FK Příbram. Na snímku Adam Hloušek (vlevo) a Lukáš Jarolím (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalista Adam Hloušek přestoupil z Jablonce do bundesligového Norimberku, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. ČTK to řekl Hlouškův agent Pavel Paska ze společnosti ISM. Na podzim Hloušek hostoval ve Slavii, v Norimberku okusí druhé bundesligové angažmá poté, co loni na jaře hostoval v Kaiserslauternu.

"Adam je šťastný, že se vrací do bundesligy. V Kaiserslauternu přičichl k atmosféře soutěže, která mu učarovala, a teď se těší, že naplno ukáže svůj potenciál i v Norimberku. Teď je to pro něj optimální angažmá. A pro český fotbal je dobrou zprávou, že má dalšího hráče v tak prestižní lize," řekl Paska. Hloušek se prý už ve středu zapojí do přípravy s novým týmem. Norimberk za něj údajně zaplatí Jablonci sumu pohybující se kolem 30 milionů korun, asi pětina z toho má připadnout Slavii. Hloušek se na jaře bude před červnovým mistrovstvím Evropy pokoušet zaujmout reprezentačního kouče Michala Bílka. V národním týmu zatím naskočil do pěti zápasů. Třiadvacetiletý Hloušek je univerzální hráč, který může nastoupit na levém kraji zálohy i obrany. V Norimberku stane spoluhráčem svého bývalého parťáka z reprezentační jednadvacítky Tomáše Pekharta. Reprezentační útočník je v Norimberku od léta. Pekhart s Hlouškem teď budou bavorskému celku pomáhat se záchranou v nejvyšší soutěži. Norimberk je patnáctý s tříbodovým náskokem před mužstvy v sestupovém pásmu. Dva body k dobru má před šestnáctým Kaiserslauternem, který je nyní na "barážové" pozici.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma