Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Házenkáři prohráli s Makedonií a na ME končí

Házenkáři prohráli s Makedonií a na ME končí
V pražské hale Sparty Praha se 11. června 2011 odehrálo kvalifikační utkaní na ME 2010 mezi ČR a Nizozenskem. Na snímku Filip Jícha. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští házenkáři se rozloučili s účinkováním na evropském šampionátu už po základní části. V závěrečném utkání skupiny B prohráli v Srbsku s Makedonií 21:27 a obsadili v tabulce poslední místo. Svěřenci slovenského kouče Martina Liptáka tak nenavázali na osmou příčku z předešlého kontinentálního mistrovství a zároveň se jim rozplynul sen o účasti na olympijských hrách v Londýně.

Liptáka mrzelo, že jeho svěřenci po výhře v zahajovacím duelu s Německem další dva zápasy nezvládli. "Chci pogratulovat soupeři, myslím, že za jeho tři výkony ve skupině zaslouženě postoupil. My jsme nezvládli dva mečboly a je to velká tragédie pro tuto generaci házenkářů," připomněl Lipták, že se s národním dresem rozloučí minimálně veterán Jan Filip. "Poslední dva zápasy jsme nezvládli. Dnes jsme bojovali sami sebou a vypadli jsme. Víc k tomu teď říct nedokážu," dodal slovenský trenér pro webové stránky házenkářského svazu. Podvečerní výhra Němců nad Švédy postavila český tým před složitý úkol. Pokud se reprezentanti nechtěli loučit s turnajem už po základní skupině, museli v pekelné atmosféře vyválčit proti Makedoncům aspoň bod, což se nestalo. Sen o účasti v kvalifikace o olympijské hry se Čechům rozplynul, naopak Makedonci slaví premiérový postup ze skupiny. "Naším cílem bylo postoupit ze skupiny a pokusit se bojovat o olympijskou kvalifikaci. Tohle přání a sen se nepovedlo naplnit. Jestliže vyhrajeme jen jedno ze tří utkání a ve dvou nepodáme náš stoprocentní výkon, nejde dosáhnout takového cíle. Jsme nešťastní a smutní," uvedl brankář Štochl.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma