Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Gagner jako 11. hráč historie NHL zaznamenal osm bodů v zápase

Gagner jako 11. hráč historie NHL zaznamenal osm bodů v zápase
Edmonton Oilers' Jordan Eberle, left, and Taylor Hall congratulate Sam Gagner, center, after his goal on the Chicago Blackhawks during the third period of an NHL hockey game in Edmonton, Alberta, on Thursday, Feb. 2, 2012. Gagner ended the game with four goals and four assists. Gagner tied Wayne Gretzky and Paul Coffey for the most points in a game in Oilers history. (AP Photo/The Canadian Press, John Ulan) | zdroj: tisková zpráva

Výjimečný výkon předvedl ve čtvrtečním utkání NHL útočník Edmontonu Sam Gagner, který při výhře nad Chicagem 8:4 zaznamenal osm bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. Dvaadvacetiletý Kanaďan se stal jedenáctým hráčem v historii NHL, jenž v jednom utkání posbíral tolik bodů.

Povedlo se to například jeho předchůdcům v Edmontonu Wayneu Gretzkému nebo Paulu Coffeymu. Posledním hokejistou, který se takto výrazně prosadil, byl před více než 23 lety Mario Lemieux (31. prosince 1988 v utkání Pittsburghu s New Jersey). "Osm bodů v jednom zápase je ale asi jediná věc, v které se s těmito velikány mohu poměřovat," poznamenal Gagner. "Je to opravdová čest, když se člověku podaří takový zápas a může být spojován s takovými legendárními hráči. Škoda, že je to jen na jeden večer..." httpv://youtu.be/znJaA9CZ1K8 V úvodu zápasu přitom nic nenasvědčovalo, že se něco takového stane. Hostující Blackhawks se dostali v 21. minutě do vedení 2:0, domácí poprvé skórovali až o dvě minuty později a po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 3:3. V třetí třetině však Edmonton a především Gagner předvedli gólovou smršť. Gagner přitom nemá žádnou excelentní sezonu. V předchozích 43 zápasech zaznamenal 22 bodů za pět gólů a 17 přihrávek. Rekord NHL v počtu získaných bodů v jednom utkání drží Darryl Sittler, který 7. února 1976 v duelu Toronta proti Bostonu zaznamenal 10 bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma