Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Fotbalový obránce Abidal z Barcelony dostane nová játra

Fotbalový obránce Abidal z Barcelony dostane nová játra
REFILE - CORRECTING BYLINE TO STRINGER Barcelona's Eric Abidal (R) celebrates with Carles Puyol after scoring against Real Madrid during their Spanish King's Cup quarter-final first leg "El Clasico" soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, January 18, 2012. REUTERS/Stringer (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY) | zdroj: tisková zpráva

Francouzský fotbalový reprezentant Eric Abidal podstoupí transplantaci jater. Jeho klub FC Barcelona oznámil, že dvaatřicetiletý obránce se zákroku podrobí během několika týdnů.

Lékaři objevili nádor na Abidalových játrech před rokem. Operace byla úspěšná a zkušený fotbalista se vrátil na hřiště už po necelých dvou měsících. Potlesk fanoušků si vychutnal ve chvíli, kdy Barcelona slavila postup do finále Ligy mistrů. Na podzim se Abidal ve stejné soutěži podílel na vyřazení Plzně, ale nyní musí na fotbal opět na nějaký čas zapomenout. "Podrobí se transplantaci někdy v příštích týdnech. Už od začátku léčby před rokem to byla jedna z možností," uvedl dnes španělský klub na svém webu. Abidal je pevnou součástí barcelonského kádru od příchodu z Lyonu v roce 2007. Katalánskému klubu od té doby pomohl vyhrát třináct trofejí, celkem odehrál 177 zápasů. V posledních dnech byl na marodce s třísly. Představitelé Barcelony si netroufli odhadnout, jak dlouho po transplantaci se bude Abidal léčit. Je však nepravděpodobné, že by stihl závěr sezony či červnové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma