Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Fotbalista Baroš: V nároďáku mě těší každý gól

Fotbalista Baroš: V nároďáku mě těší každý gól
V pražské Generalli areně se 10. listopadu 2011 konal oficiální trénink českého týmu, 15 minut otevřený pro média před zápasem baráže kvalifikace ME 2012 s Černou Horou. Na snímku Milan Baroš. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

V základní sestavě svého týmu se útočník Milan Baroš objevil naposledy 1. února, ale poté co si musel odpykat třízápasový trest za vyloučení v Galatasaray Istanbul, si zvedl náladu ve středečním přípravném utkání reprezentace v Dublinu. Baroš gólem přispěl k remíze 1:1, ukončil střelecký půst, který jej v národním týmu provázel od loňského března, a zároveň uzavřel čtvrtou desítku svých reprezentačních tref.

Třicetiletý forvard částečně nechal zapomenout na loňské trápení na mezinárodní scéně, teď mu jako druhému nejlepšímu kanonýrovi české reprezentační historie schází 15 branek na českého rekordmana Jana Kollera. "Jsem rád za každý gól v nároďáku," řekl Baroš v Dublinu. V národním týmu se naposledy radoval v kvalifikačním duelu s Lichtenštejnskem v Českých Budějovicích, na Aviva Stadium jeho chvíle přišla v 50. minutě. Rodák z Vigantic přebral přihrávku Rezka a zblízka překonal brankáře Givena přesným obstřelem. Z jeho gest na hřišti bylo znát, jak moc jej přesný zásah těší. "Nejprve jsem se bál, že budu v ofsajdu. Nabíhal jsem na první přihrávku a Honza Rezek akci trochu podržel, takže jsem se musel trochu vracet. Napodruhé jsem zpracoval míč, gólman běžel proti mně a důležité bylo, abych ho netrefil. Ale spadlo to tam," popsal Baroš vedoucí branku českého týmu. Přestože se na něj loni po nevýrazných výkonech v národním týmu valila kritika, trenér Michal Bílek jej stále považoval za první volbu při sestavování útoku. Bílek měl v Dublinu radost i za Baroše. "Milan už ten gól v národním dresu moc potřeboval. Pomůže mu a pomůže to celému týmu," věřil Bílek. Baroš prý v Irsku nepociťoval žádný herní výpadek, i když naposledy od začátku do utkání vyběhl na začátku února. Poté co byl při ligovém utkání s Antalyasporem vyloučen kvůli vehementním protestům proti výroku rozhodčího, dostal třízápasový distanc. Před duelem v Dublinu nejlepší střelec mistrovství Evropy v roce 2004 o víkendu "zvládl" pouze čtvrthodinu jako střídající hráč při istanbulském derby s Besiktasem. "Ale cítil jsem se dobře. Když jsem měl stopku, trénoval jsem víc než ostatní, takže ve středu to bylo dobré," řekl Baroš, který už ze střídačky sledoval, jak domácí Cox čtyři minuty před koncem vyrovnává. I když Češi nakonec z irské metropole neodjeli s vítězstvím, kterému byli po Barošově vedoucí trefě blízko, útočník ani po remíze nevypadal sklesle. "Je škoda, že jsme to nedotáhli k výhře, ale odehráli jsme výborný zápas. Vyrovnání mi dojem z naší hry nezkazilo, protože jsme byli lepší. Inkasovaný gól spíš výsledek jen kosmeticky upravil," uvedl Baroš.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma