Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Erbanová je nejrychlejší juniorskou sprinterkou světa

Erbanová je nejrychlejší juniorskou sprinterkou světa
V pražském hotelu Hilton se 21. prosince 2011 uskutečnila tisková konference před vyhlášením ankety Sportovec roku 2011. Na snímku zleva rychlobruslařka Karolína Erbanová. JAKUB POLÁČEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Rychlobruslařka Karolína Erbanová obhájila titul juniorské mistryně světa ve sprintu. Ve druhém závodu na 500 metrů vymazala ztrátu z páteční první pětistovky a dnes v Japonsku vybojovala své druhé zlato. První měla z patnáctistovky, z kilometru a neolympijského víceboje si veze stříbrnou medaili.

Devatenáctiletá Erbanová na loňském juniorském šampionátu ve Finsku získala celkem čtyři tituly. V Japonsku při svém posledním startu v této kategorii obhájila polovinu. Při druhé pětistovce na oválu ve městě Obihiro na ostrově Hokkaidó útočila ze třetího místa. Jasně nejrychlejším časem 39,27 svěřenkyně Petra Nováka vymazala páteční manko 22 setin sekundy na korejskou specialistku Kim Hjon-jong i tři setiny na domácí Miho Takagiovou. Za týden o víkendu už Erbanovou čeká v Berlíně finále Světového poháru seniorek i s Martinou Sáblíkovou, čerstvou šestinásobnou vítězkou SP na dlouhých tratích.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma