Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Ecclestone chce Velkou cenu Las Vegas. Konat by se mohla už v roce 2018

Ecclestone chce Velkou cenu Las Vegas. Konat by se mohla už v roce 2018
V roce 2007 hostilo Las Vegas ojedinělý závod série Champ Car | zdroj: Profimedia

Formule 1 se možná vrátí do Las Vegas, které v osmdesátých letech hostilo dvě Velké ceny. Bernie Ecclestone se totiž v Bahrajnu nechal slyšet, že městu hazardu nabídl smlouvu na uspořádání závodu v roce 2018. Ta však zatím nebyla podepsána. 

„Las Vegas by bylo skvělé. Momentálně na tom pracujeme, nabídli jsme jim smlouvu,“ prohlásil Ecclestone v Bahrajnu, který o tomto víkendu hostí druhý závod letošní sezony. „Chtějí uspořádat závod formule E, tak proč by tam v budoucnu nemohla být i formule 1?“

Osmapadesátiletý promotér formule 1 se dlouhodobě netají svým záměrem uspořádat během jedné sezony dvě americké Grand Prix. Pokud by se na spolupráci nedohodl s proslulým městem hazardu, stávající Velkou cenu Texasu by mohlo doplnit New Jersey či historický okruh v Long Beach. 

Ecclestone zároveň odmítl, že by měl mít kalendář formule 1 v nejbližší budoucnosti více než 21 zastávek. V ohrožení se proto znovu ocitly některé ze současných podniků, zejména pak finančními problémy sužovaná Velká cena Itálie, nad jejíž budoucností stále visí otazník. 

Velká cena Las Vegas byla součástí kalendáře formule 1 už v letech 1981 a 1982, kdy ji vyhráli Australan Alan Jones (Williams-Ford) a Ital Michele Alboreto (Tyrrell-Ford). Tehdy se však jezdila pouze na uzavřeném parkovišti hotelu Caesars Palace. 

Zdroje:
Vlastní, Autosport.com

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma