Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Druhý závod SP vodních slalomářů se jede v Tacenu

Druhý závod SP vodních slalomářů se jede v Tacenu
Ilustrační snímek | zdroj: Jan Homolka

Slovinský Tacen je druhou zastávkou letošního ročníku Světového poháru ve vodním slalomu a je třetí letošní možností, jak splnit nominační kritéria do druhé části sezony s vrcholem na mistrovství světa v září v Deep Creeku. To se týká čtyř českých lodí, které nebyly na nedávném mistrovství Evropy ve Vídni nebo při úvodním závodu Světového poháru v Londýně ve finálové desítce.

Kajakářka Veronika Vojtová, kanoisté Lukáš Rohan a Jan Mašek a deblkanoisté Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm mají ještě dvě šance vybojovat si účast na světovém šampionátu postupem ze semifinále, neboť první část sezony uzavře po Tacenu příští týden Světový pohár v Praze v Troji.

Oporou týmu ve Slovinsku zůstávají kajakáři. Vít Přindiš, který má na svém kontě dvě druhá místa z úvodních dvou důležitých závodů sezony, i mistr Evropy z Vídně Jiří Prskavec jsou ve formě a měli by i v Tacenu útočit na nejvyšší pozice.

Chuť po nevydařeném úvodu roku si chtějí spravit deblíři. Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm pokazili kontinentální šampionát, při minulém SP v Londýně zlomil zadák Jáně pádlo, tudíž oba chtějí zažít do třetice všeho dobrého.

V týmu naopak není nejlepší letošní česká kajakářka Kateřina Kudějová, která dala přednost odpočinku, přípravě na závod SP v Troji a také školním povinnostem. Její místo v týmu zaujala Eva Ornstová. Poprvé se letos podívá na závod SP také Luboš Hilgert mladší, který vystřídal čtvrtého kajakáře v sestavě Jana Vondru.

V pátek jsou na programu kvalifikace všech kategorií, v sobotu se od 9:00 jedou semifinále kanoistek, kanoistů a kajakářů, finále jsou na programu od 12:30. V neděli budou zbývající kategorie bojovat o postup do finále v 9:30, o medaile se pojede ve 12:05.

Zdroje:
Český svaz kanoistiky na divokých vodách

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma