Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Drama v Kalifornii rozhodl až rozstřel. V něm triumfoval Brian Gay

Drama v Kalifornii rozhodl až rozstřel. V něm triumfoval Brian Gay
Brian Gay | zdroj: pga.com

Až play-off tří hráčů muselo určit vítěze turnaje PGA Tour Humana Challenge. A z trojice Brian Gay, David Lingmerth a Charles Howell III se v rozstřelu na druhé jamce nakonec radoval prvně jmenovaný, který získal už svůj čtvrtý titul na PGA Tour, ale čekal na něj dlouhé čtyři roky.

„Pořád ještě jsem trochu v šoku. Všechno se stalo tak rychle. V loňské sezoně jsem se hodně trápil, byl to pro mě dlouhý rok a v něm hodně práce. Chtěl jsem ale vstoupit do letošního roku mnohem lépe, víc si věřit,“ konstatoval jednačtyřicetiletý Gay.

To se mu i díky vydařenému finálovému kolu, v němž zahrál na hřišti Palmer Course v kalifornské La Qouintě devět ran pod, podařilo. Nakonec dokončil kolo se skóre -25, stejně jako Howell a překvapení turnaje Švéd Lingmerth, který hrál teprve druhý turnaj PGA Tour. Ten se dokonce blýskl nejlepším kolem dne - 10 ran pod par. Totéž ale předvedli James Hahn a Kevin Chappell.

Naopak Scott Stallings, který vstupoval do závěrečného dějství s luxusním náskokem pěti ran před nejbližšími pronásledovateli, na podobná čísla nedosáhl. Ve čtvrtém kole zahrál dvě rány pod par.
Přesto byl blízko postupu do play-off. Stačilo, aby zahrál par na poslední osmnácté jamce. Jenže to se mu nepodařilo poté, co míček po jeho ráně po odrazu od kamenů skončil ve vodě. „Prostě jsem zahrál špatnou ránu ve špatnou chvíli,“ komentoval klíčový okamžik Stallings.

O šestnáct míst se v závěrečném kole zlepšil Phil Mickelson, který o víkendu předvedl dvě shodná a kvalitní kola, v nichž zahrál 66 ran. Po úvodních dvou nepříliš výrazných kolech tak nakonec největší hvězda turnaje obsadila 37. místo.

„Začátek turnaje se mi moc nepovedl. Byl jsem jak zrezivělý, ale nakonec to byly skvělé čtyři dny díky skvělým hřištím a počasí. Před dalším turnajem v San Diegu si tak mnohem víc věřím,“ poznamenal Mickelson.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma