Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Dortmund ve šlágru přečkal penaltu a porazil Bayern Mnichov 1:0

Dortmund ve šlágru přečkal penaltu a porazil Bayern Mnichov 1:0
(L) of Dortmund and (R) of Muenchen battle for the ball during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Bayern Muenchen at Signal Iduna Park on April 11, 2012 in Dortmund, Germany. | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Dortmundu ve šlágru německé ligy porazili Bayern 1:0 a na prvním místě tabulky mnichovskému týmu unikli na rozdíl šesti bodů. Podobně jako první vzájemný zápas v listopadu rozhodl úřadující mistr zápas jedinou brankou v druhé půli, v závěru navíc přečkal pokutový kop Robbena.

V dlouho očekávaném duelu dvou nejlepších a nejofenzivnějších týmů německé ligy měl většinu první půle převahu úřadující mistr Dortmund, jenže ani z největších šancí brankáře Neuera nepropálil. Už v 6. minutě německý reprezentant vychytal zblízka Grosskreuze, Lewandowski pak nastřelil ve 37. minutě tyč. Po přestávce sice Bayern vyrovnal hru, byl to ale Lewandowski, kdo v 77. minutě vstřelil jedinou branku duelu. Polák šikovně patičkou tečoval střelu Grosskreuze z hranice pokutového území a dal svůj dvacátý ligový gól v této sezoně. Pět minut před koncem mohl srovnat Robben, když si sám vybojoval pokutový kop. Jeho přízemní střelu však zneškodnil brankář Weidenfeller, jenž ho předtím fauloval. Nizozemský rychlík měl ještě v nastavení šanci své zaváhání napravit, jenže zblízka přestřelil prázdnou branku. Dortmund tak bavorský velkoklub porazil už počtvrté v řadě. Norimberk zdolal 4:1 třetí Schalke a důrazně ukončil více než měsíční čekání na vítězství. Favorizovaný gelsenkirchenský tým pokořili už v prvním poločase Balitsch, z penalty Simons a Didavi. Na snížení Holtbyho ještě stačil zareagovat v závěru zápasu znovu Didavi. Český útočník Tomáš Pekhart odehrál celý zápas, ale při nejlepším střeleckém výkonu svého týmu v sezoně se mezi střelce nezapsal. Stejně dlouhé čekání na výhru ukončil i Leverkusen. Bayer, za který nastoupil i obránce Michal Kadlec, k tomu dnes nasměroval nejrychlejší brankou bundesligové sezony Kiessling. Osmadvacetiletý Němec se trefil do sítě Kaiserslauternu ve 24. sekundě a vyrovnal výkon Gómeze ze sobotního duelu Bayernu s Augsburgem. Krátce před přestávkou sice srovnal Derstroff, góly Rolfese a Reinartze však nakonec přinesly vítězství 3:1. Za Wolfsburg poprvé od zranění břišního svalu nastoupil v základní sestavě Petr Jiráček a vytvořil tak ve středu zálohy dvojici s Janem Polákem. Jejich tým však ztratil v duelu sousedů z tabulky s Hannoverem a prohrál 0:2 po brankách Dioufa a Ya Konana. "Vlci" se tak v tabulce propadli na desáté místo. Brankář Jaroslav Drobný a záložník David Jarolím utrpěli v dresu Hamburku debakl 0:4 na hřišti Hoffenheimu. Drobný inkasoval dvakrát v každé půli a při poločasovém odchodu do kabiny navíc za protesty u rozhodčího dostal žlutou kartu. Severoněmecký tým nevyužil zaváhání týmů ze spodku tabulky v úterních duelech a na sestupové příčky má náskok stále dva body.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma