Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Do vyřazovacích bojů extraligy stále mohou postoupit všechny týmy

Do vyřazovacích bojů extraligy stále mohou postoupit všechny týmy
V pražské O2 areně se 29. ledna 2012 odehrálo utkání 44. kola Tipsport extraligy mezi celky HC Slavia Praha a HC Verva Litvínov. Na snímku Martin Ručínský (vlevo) a Tomáš Kůrka (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Tři kola před koncem základní části hokejové extraligy mají stále všechny týmy soutěže alespoň teoretickou naději na postup do vyřazovacích bojů. V pátečních utkáních 49. kola vylepšila svoji pozici především Kometa Brno výhrou 3:0 v Českých Budějovicích. Naopak po porážce s vedoucí Spartou, která udělala další krok k Prezidentskému poháru, si situaci zkomplikoval obhájce prvenství Třinec.

Brno se přiblížilo vytoužené první účasti v play-off od svého návratu mezi elitu. Zatím má našlápnuto alespoň do předkola, neboť po výhře na jihu Čech a posunu na osmou příčku mají Jihomoravané na jedenáctý Litvínov k dobru sedm bodů. Na straně Severočechů je ovšem ještě také zápas k dobru. "Od poloviny zápasu jsme měli víc šancí než soupeř a naše vítězství bylo zasloužené," uvedl asistent trenéra vítězného týmu Lubomír Oslizlo. Pod výhru Komety se výrazným způsobem podepsal zkušený gólman Jiří Trvaj, který si i díky 39 úspěšným zákrokům připsal již pátou vychytanou nulu v sezoně. V této statistice se dotáhl na dosavadního lídra Tomáše Pöpperleho ze Sparty. Činili se ale i další pronásledovatelé týmů, které uzavírají první desítku. Vyhráli hokejisté Mladé Boleslavi, Karlových Varů i Litvínova. Mladoboleslavští se dokázali přenést přes hororový moment v podobě brzkého zranění útočníka Tomáše Demela, jehož z ledu odvážela sanitka, a zvítězili doma popáté za sebou. V dramatické koncovce udolali Vítkovice těsně 4:3, ačkoliv v průběhu duelu vedli už 4:0. Stranou tak šlo i jubileum domácího kapitána Davida Výborného, jenž podle oficiálních statistik vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport. "Momentálně jsme rádi, že jsme se dozvěděli, že Tomáš Demel má snad 'jen' velmi silný otřes mozku, na který se ale taky někdy končí s hokejem. Jiné zranění by tam být nemělo. To je to, co nás teď zajímá," řekl po utkání domácí kouč Petr Novák. Karlovarští dokázali smazat dvoubrankový deficit ve Zlíně a zásluhou trefy Petra Gřegořka zvítězili 3:2 v prodloužení. Podobný kousek se povedl i Pardubicím, jejich výhra 4:3 v Kladně přišla až po samostatných nájezdech, které rozhodl útočník Jan Kolář. Ten se dokázal prosadit z trestného střílení již v základní hrací době. Obrat v utkání dokonal i Litvínov, když manko 0:1 s Plzní otočil a zvítězil 4:1. Dominanci v sezoně proti Třinci završila Sparta, která zvítězila i ve čtvrtém vzájemném souboji s obhájcem titulu. Pražané v čele soutěže pokořili magickou stobodovou hranici a na druhou Plzeň mají k dobru pět bodů. Indiány ovšem čeká ještě zápas navíc. "Byl by nesmysl říct, že nás Prezidentský pohár nezajímá," připustil gólman Pöpperle.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma