Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Do úvodních dvouher Davis Cupu nastoupí Štěpánek a Berdych

Do úvodních dvouher Davis Cupu nastoupí Štěpánek a Berdych
Lukas Rosol returneaza o minge, in timpul meciului de tenis dintre Marius Copil - Horia Tecau / Jan Hajek - Lukas Rosol, din cadrul intalnirii Romania - Cehia, de Cupa Davis, in Bucuresti, sambata, 17 septembrie 2011. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO | zdroj: tisková zpráva

Kapitán tenistů Jaroslav Navrátil počítá s Radkem Štěpánkem na pozici týmové dvojky hned od úvodních dvouher čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. Jedničkou českého celku je sedmý hráč světa Tomáš Berdych.

"Budou hrát Berdych a Štěpánek. Radek je připraven stoprocentně se vším všudy a jsem velice rád. Nemůžeme podceňovat ani jeden bod a Radek má velkou šanci Tipsareviče porazit," řekl Navrátil k nominaci na dnešní tiskové konferenci. Na antuce pražské O2 arény jsou úvodní dvouhry na programu v pátek od 15:00. Čtvrteční los by měl pouze rozhodnout, zda začnou Berdych proti Viktoru Troickému, nebo Štěpánek proti aktuální světové osmičce Janku Tipsarevičovi. Třiatřicetiletý Štěpánek přiletěl do Prahy z Miami, kde vyhrál čtyřhru, až v neděli odpoledne. Kapitán doufal, že se Štěpánek stihne včas zaklimatizovat, ale počítal raději i s možnou záložní variantou, že by v pátek nastoupil Lukáš Rosol. "Davis Cup je jedinečný a jsem připraven," hlásil Štěpánek po dnešním tréninku s Rosolem. Kvůli časovému posunu sice měl Štěpánek malou "krizi" v noci z pondělí na úterý, ale od té doby se cítí dobře. "Každým dnem se lepším," ujistil. Tenisté předloni v semifinále Davisova poháru prohráli se Srby v Bělehradu 2:3. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa Djokovič ale tentokrát v týmu Srbů chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává. Ideálním scénářem pro český tým by bylo vedení 3:0 po čtyřhře jako v 1. kole proti Itálii, ale tentokrát čeká tenisty mnohem silnější soupeř. "Bylo by hezké si po sobotě sednout a oslavit tři body, ale musíme stát nohama pevně na zemi. Bude to těžší než předtím, proto jsem připraven na tři těžké a snad úspěšné zápasy," řekl Berdych. Velkou podporu očekávají tenisté jako vždy od fanoušků. A pořadatelé chtějí pomoci vytvořit "Modré peklo", které bude tradičně řídit tenisový kotel. Každý fanoušek v hale si bude moci koupit speciální modrý daviscupový šátek. "Diváci jsou velká pomoc, dokážou mě víc vyhecovat a dohnat k lepšímu výkonu," řekl Berdych. Tipsarevič označil český tým za favorita jen díky domácímu prostředí. A Štěpánek jeho slova nepřímo potvrdil. "Fanoušci jsou velkou podporou a vítr v zádech, když se nedaří. Pomáhají mi ze sebe dostávat víc, než si myslím," řekl Štěpánek. V hledišti budou mít tenisté mnoho rodinných příslušníků a kamarádů. Každý hráč dostal 40 lístků a Berdych si dalších 45 dokoupil. "Stal se ze mě úředník a rozděluju lístky," napsal na svém facebooku a na tiskovce dodal. "Nejvíc to řeší taťka."

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma