Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Disciplinárka sparťana Kweukeho za faul na Fleišmana nepotrestá

Disciplinárka sparťana Kweukeho za faul na Fleišmana nepotrestá
V Hradci Králové na Všesportovním stadionu se 17. července 2010 odehrálo 1. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Hradec Králové a AC Sparta Praha. Na snímku Léonard Kweuke. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Disciplinární komise (DK) FAČR dodatečně nepotrestá útočníka fotbalové Sparty Léonarda Kweukeho za jeho střet s libereckým obráncem Jiřím Fleišmanem, kterému loktem vyrazil zuby. Liberecký klub sice pro Kweukeho žádal postih, ale komise ho zamítla s tím, že Kweuke měl "pouze" dostat žlutou kartu.

Disciplinárka zároveň ale se Spartou zahájí řízení kvůli podezření, že někteří její fanoušci právě při sobotním duelu v Liberci rasisticky uráželi domácího obránce Theodora Gebre Selassieho. Kweuke se nemusí bát, že kvůli trestu přijde o další zápasy. Disciplinárka vycházela ze stanoviska komise rozhodčích, podle které Kweuke neměl být vyloučený. Liberci se ale posouzení arbitra Radka Příhody nelíbilo, domácí poukazovali i na to, že Fleišman musel podstoupit chirurgický zákrok a až pět týdnů může být mimo hru. Disciplinární komise ale na věc měla jiný názor. "Přiklonila se (DK) k názoru odborné komise, a to znamená, že není důvod zahájit disciplinární řízení," stojí v oficiálním komuniké. Sparta se však bude na příštím zasedání DK zpovídat z chování svých příznivců při šlágru pod Ještědem. Příznivci pražského klubu se totiž ve svém sektoru dopouštěli výtržností a komise ještě ze záznamů pojala podezření, že rasisticky uráželi Gebre Selassieho. Spartě může uškodit, že už před dvěma týdny za činy svých fandů pykala: dostala pokutu ve výši 250 tisíc korun a má podmínečně uzavřený stadion za házení dělbuchů na hrací plochu ze sektoru domácích vlajkonošů při utkání s Baníkem Ostrava. Liberecký klub po dnešním zasedání DK vyvázl s finančním postihem. Severočeši musí zaplatit pokutu 30 tisíc korun za to, že se jeho hráči po utkání na hřišti pražské Dukly dostali do potyčky s domácími fotbalisty. Dukla byla potrestána stejně. Komise zahájila řízení také s teplickým trenérem Petrem Radou, který se bude zpovídat ze svého vykázání na tribunu při minulém ligovém utkání s Českými Budějovicemi. Rozhodčí Tomáš Lakomý, kterého policie podezřívá ze zmanipulování zápasu dorostenecké ligy mezi Ostravou a Slováckem, dnes od DK dostal pokutu 10 tisíc korun za špatně vyplněný zápis a stejně jako komise rozhodčích mu i DK pozastavila činnost až do vyšetření případu. Pětitisícovou pokutou byl potrestán další arbitr Petr Blažej. Ten dnes přiznal, že do pohárového duelu mezi Olomoucí a Ostravou, v němž figuroval jako asistent, nastoupil po požití alkoholu. V dalších dvou prvoligových zápasech si za vyloučení nezahrají Lukáš Pleško z Příbrami a Filip Novák z Jablonce. Stejně jako Martin Latka ze Slavie kvůli osmi žlutým kartám. Jeden zápas si po čtyřech nasbíraných žlutých kartách odpočinou Vladimír Darida z Plzně, Matej Sivrič a Vladan Milosavljev ze Žižkova, příbramští Matěj Štochl s Josefem Divíškem, Štěpán Vachoušek z Teplic, mladoboleslavský Petr Johana a liberecký Fleišman.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma