Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

Debut jako hrom! Golfový nováček Henley přišel a vyhrál

Debut jako hrom! Golfový nováček Henley přišel a vyhrál
Russell Henley | zdroj: pga.com

VIDEO. Russell Henley vstoupil do turnaje Sony Open na Havaji jako nováček, ale nehrál tak. Hned při svém premiérovém startu na PGA Tour si připsal vítězství. A jaké. S rekordním skóre -24. Stal se prvním nováčkem od roku 2001, který proměnil hned první start na PGA Tour ve vítězství.

A po turnaji se Henleymu nedostávalo slov. "Nemůžu vůbec vyjádřit to, co cítím. Snažil jsem nemyslet na to, že můžu vyhrát a zajistit si start v Augustě. Říkal jsem si, že mě čeká dlouhá sezona, že musím být trpělivý, když se to nepovede teď," přiznal Henley. Už s jistotou startu na dubnovém Masters.

Na hřišti to ale nebylo vidět. Zahrál rekordních 24 ran pod par, třetí nejnižší skóre na PGA Tour, překonal o čtyři rány dosavadní maximum Brada Faxona ze Sony Open a v pořadí FedExCupu se srovnal s vedoucím Dustinem Johnsonem.

Henley se usadil v čele v podstatě od prvního kola. Společně s dalším nováčkem Scottem Langley. Tomu ale nevyšlo závěrečné kolo. Na rozdíl od Henleyho, který ve fináklovém dějství zahrál sem ran par. Stejně jako druhý Jihoafričan Tim Clark. Ten ale v celkovém součtu ztrácel tři rány.

"Když jste tak blízko a vidíte, jak ten kluk hraje. A jak celou dobu puttoval. Bylo to jasné," složil vítězi poklonu sedmatřicetiletý zkušený Jihoafričan.

Henley se stal prvním nováčkem od roku 2001, který vyhrál turnaj PGA Tour hned při svém prvním startu. Naposledy to dokázal Garrett Willis v Tucsonu před dvanácti lety. "Pořád mi nějak nedochází, co se stalo," přiznal šťastný Henley, který hrál skvěle - během čtyř kol zahrál jen dvě bogy a 50 jamek v řadě zahrál bez chyby.

Henley je bývalý hráč University of Georgia a na kontě má tři vítězství na Web.com Tour, včetně jednoho ještě jako amatér. Jako amatér si zahrál i US Open. Díky výhře si už teď zajistil kartu na PGA Tour na příští dva roky a také start na The Players, Masters a na PGA Championship.

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma