Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Aktualizováno: Další biatlonový úspěch! Moravec má bronz z vytrvalostního závodu

Aktualizováno: Další biatlonový úspěch! Moravec má bronz z vytrvalostního závodu
Biatlonista Ondřej Moravec získal bronz z vytrvalostního závodu | zdroj: Konstantin Chalabov/RIA Novosti

Český biatlonista Ondřej Moravec získal z vytrvalostního závodu na 20 kilometrů bronzovou medaili. V součtu všech čtyř položek chyboval jen jednou. První místo na mistrovství světa v Kontiolahti získal Martin Fourcade z Francie. Bronz má Nor Emil Hegle Svendsen. 

Fourcade sice také jednou chyboval, ale zlato udržel díky rychlému běhu. 

Moravec bodoval také díky rychlému běhu a vylepšil tak čtvrté místo z předchozího světového šampionátu v Novém Městě na Moravě. Získal tak zároveň svůj první individuální cenný kov z mistrovství světa.

"Můžu být spokojený. Nebylo to dokonalé, jednu ránu jsem tam nechal, ale běžecky to bylo hodně slušné," řekl Moravec České televizi a poděkoval servisu, že mu kvalitně připravil lyže. 

Jeho největším konkurentem byl dlouho osminásobný medailista Arnd Peiffer z Německa, který byl sice po třetí střelbě třetí, ale poslední nezvládl. Chyboval hned dvakrát a propadl se až na 24. místo.

V závodě startovali kromě i další tři čeští závodníci. Michal Šlesingr, do kterého trenér vkládal největší naděje, skončil na 14. místě, Tomáš Krupčík na 26. místě a Jaroslav Soukup doběhl jako 36.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma