Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Čtvrtfinále Davis Cupu rozehrají Berdych s Troickým

Čtvrtfinále Davis Cupu rozehrají Berdych s Troickým
V pražské O2 se 2. dubna 2012 konal trénink českých tenistů před čtvrtfinále Davis Cupu proti Srbsku. Na snímku Tomáš Berdych. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Sedmý hráč světa Tomáš Berdych zahájí zápasem s Viktorem Troickým utkání českých tenistů ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. Úvodní dvouhra na antuce v pražské O2 aréně začne v pátek v 15 hodin, k druhému duelu nastoupí Radek Štěpánek proti Janku Tipsarevičovi. Rozhodl o tom dnešní los.

Do čtyřhry kapitán Jaroslav Navrátil nahlásil Františka Čermáka a Lukáše Rosola, ale na kurt by měl v sobotu poslat Berdycha se Štěpánkem, kteří v Davisově poháru prohráli jeddiný debl z deseti. Proti nim se postaví šestý deblista světa Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljac, který se do sestavy Srbů dostal až před losem místo původně nominovaného Dušana Lajoviče. Tenisté doufají v silnou podporu vyprodané haly pro 13.900 fanoušků. Tipsarevič kvůli domácímu prostředí Čechy favorizoval v poměru 60:40. "Fanoušci jsou vítr v zádech, když se nedaří. Pomáhají mi ze sebe dostávat víc," řekl Štěpánek. Předloni Češi v semifinále Davisova poháru prohráli se Srby 2:3 a nyní touží po odvetě. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa ale tentokrát chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává. "I bez Djokoviče mají tým docela dost silný, ale bez něj to může být v uvozovkách určitě snadnější," uvedl Berdych začátkem týdne. Ve vzájemných zápasech s Troickým vede 2:1, ale na antuce se s 27. hráčem žebříčku ATP dosud neutkal. Loni vyhrál jasně na trávě v Halle. Štěpánek má se světovou osmičkou Tipsarevičem bilanci 1:2, přičemž výhru získal před třemi lety v Barceloně na antuce. "Může ho porazit i v Praze," věří Navrátil. Naposledy spolu oba soupeři hráli předloni v semifinále DC v Bělehradu a na rychlém povrchu nezískal Štěpánek ani set. Program: ČR - Srbsko (Praha - O2 aréna, antuka): Pátek (15:00): Berdych (7. v žebříčku ATP) - Troicki (27.), Štěpánek (24.) - Tipsarevič (8.), Sobota (15:00): Čermák (20. v žebříčku ATP ve čtyřhře), Rosol (82. dvouhra ATP) - Zimonjič (6. čtyřhra ATP), Bozoljac (316. dvouhra), Neděle (13:00): Berdych - Tipsarevič, Štěpánek - Troicki.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma