Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

City se omluvilo Fergusonovi za Tévezův urážlivý transparent

City se omluvilo Fergusonovi za Tévezův urážlivý transparent
LONDON, ENGLAND - APRIL 08: Carlos Tevez of Man City in action during the Barclays Premier League match between Arsenal and Manchester City at Emirates Stadium on April 8, 2012 in London, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Vedení Manchesteru City se omluvilo trenérovi konkurenčních United Alexi Fergusonovi za chování útočníka Carlose Téveze při pondělní slavnostní jízdě městem. Argentinský fotbalista slavil zisk anglického titulu transparentem s nápisem "R.I.P. Fergie" (Odpočívej v pokoji, Fergie).

httpv://youtu.be/7O9iEPvTpOo "Už jen výroba takové věci je politováníhodná a jejím ukazováním na veřejnosti Carlos silně přestřelil," citovala agentura AP prohlášení City, které v neděli díky dvěma gólům v nastavení porazilo v posledním kole Queens Park Rangers a ukončilo po 44 letech čekání na titul. United skončili kvůli horšímu skóre druzí. "V euforii jsem se nechal unést. Rozhodně jsem nechtěl Sira Alexe Fergusona urazit, protože ho uznávám jako člověka i jako trenéra," uvedl Tévez. Útočník transparent ukazoval během jízdy ulicemi Manchesteru, kam se na čerstvého šampiona přišlo podívat kolem sto tisíc fanoušků. Tévez pod Fergusonem hrál v letech 2007 až 2009, s United se však nerozešel v nejlepším a přestoupil do týmu městského rivala. Argentinský fotbalista se o rozruch postaral už v průběhu sezony, když se pokusil vytrucovat si odchod ze City. Posléze se sice k týmu vrátil, na platu a pokutách ale přišel zhruba o devět milionů liber.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma