Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Chisora se po prohře s Kličkem porval s Hayem, ráno byl zadržen

Chisora se po prohře s Kličkem porval s Hayem, ráno byl zadržen
Boxing - Vitali Klitschko v Dereck Chisora WBC Heavyweight Title - Olympic Hall, Munich, Germany - 18/2/12 Dereck Chisora (L) exchages blows with David Haye during the post fight press conference Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge Livepic | zdroj: tisková zpráva

Britský boxer Dereck Chisora se po sobotním prohraném zápase s Vitalijem Kličkem v Mnichově popral na tiskové konferenci s bývalým mistrem světa v těžké váze Davidem Hayem a na neděli si oba předvolala k výslechu německá policie. Chisora se ráno pokusil odletět domů a byl na letišti zadržen.

Haye, který v Mnichově působil jako televizní spolukomentátor zápasu, si nenechal líbit rýpnutí od Kličkova manažera Bernda Bönteho. "Na rozdíl od Davida Haye Dereck Chisora opravdu přijel a zkusil to," řekl Bönte v narážce na neúspěšná jednání s Hayem, který loni v létě prohrál mladším z bratrů Kličků Vladimirem a posléze ukončil kariéru. V následné hádce Bönte vmetl Hayeovi do tváře, že nepřijal nabídku a teď je mimo hru. Britský boxer tvrdil, že v prosinci se zápasem souhlasil. Do roztržky se vmísil Chisora a oba krajané se začali urážet. Haye mu připomněl, že prohrál tři z posledních čtyř zápasů. Chisora se bývalého šampiona WBA posměšně vyptával, jak se má jeho zraněný prst, na který svaloval porážku s Kličkem. Chisora se pak vydal od stolu mezi novináře a s Hayem se porval. Opakovaně mu vyhrožoval, že ho zastřelí. Při jejich potyčce odletovaly kamery a Hayeův manažer Adam Booth utrpěl v mele tržnou ránu na hlavě. Rváče od sebe odtrhla ochranka a podle agentury AP na místě nakonec zasahovala i policie. Boxery chtěla v neděli vyslechnout v hotelu, ale Chisoru zadržela na letišti. httpv://youtu.be/TNI2duIEp98 Chisora způsobil skandál už před zápasem, když před pátečním vážením dal Kličkovi facku. Za to dostal od organizace WBA pokutu 50.000 dolarů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma