Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Chelsea oživila naděje na zisk trofeje, Liverpool vyřadil Manchester United

Chelsea oživila naděje na zisk trofeje, Liverpool vyřadil Manchester United
Image: 0115980125, License: Rights managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ?live? services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications, Chelsea's Spanish midfielder Juan Mata (R) vies with Queens Park Rangers' English defender Luke Young (L) during the English FA Cup fourth round football match between Queens Park Rangers and Chelsea at Loftus Road in London, England on January 28, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ?live? services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Place: UNITED KINGDOM, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance zvítězili ve 4. kole Anglického poháru na hřišti Queens Park Rangers 1:0 a postoupili do osmifinále.

Dnešní londýnské derby rozhodl po hodině hry proměněnou penaltou Juan Mata. Duel měl velký náboj i kvůli říjnovému incidentu v posledním vzájemném utkání v Premier League, ve kterém kapitán "Blues" John Terry rasisticky urazil obránce Queens Parku Antona Ferdinanda. Domácí diváci na anglického reprezentanta při kontaktu s míčem bučeli a v druhé půli na něj dokonce z hlediště přiletěl předmět. Ferdinand se rozhodl, že před zápasem nepodá Terrymu ruku, a nevyslyšel ani žádost majitele Rangers, aby názor změnil. Fotbalová asociace nakonec po dohodě s oběma kluby souhlasila s tím, že tradiční zdravení mezi týmy se tentokrát neuskuteční, aby napětí ještě více neeskalovalo. Terry půjde kvůli rasistickému skandálu před soud, Ferdinandovi vyhrožují smrtí. V týdnu se údajně v jeho poště objevil dopis s kulkou a klub se kvůli tomu obrátil na policii.     Chelsea se nenechala v zápase rozhodit a většinu času kontrolovala hru. Do několika solidních pozic se dostal španělský útočník Torres, v zakončení se mu však opět nevedlo. Postupový gól zaznamenal v 62. minutě z penalty Mata, domácí se ale hodně zlobili, že Sturridge svůj pád ve vápně přifilmoval. Čech byl skoro celý zápas bez práce. Těžký zákrok musel vytáhnout až v osmé minutě nastavení, kdy konečky prstů vytěsnil Youngovu střelu. Gólman QPR Radek Černý zůstal na lavičce. Stínem utkání bylo zranění záložníka Chelsea Ramirese. Také šlágr mezi Liverpoolem a Manchesterem United byl poznamenán rasistickými nadávkami z říjnového vzájemného utkání. Domácí útočník Luis Suárez tehdy urážel obránce "Rudých ďáblů" Patrice Evru a od Fotbalové asociace dostal před Vánoci pokutu 40 tisíc liber a osmizápasový trest, který si stále odpykává. Liverpool i bez něj odvěkého rivala porazil a doma s ním neprohrál už popáté za sebou. Vítěznou trefu zaznamenal dvě minuty před koncem Kuijt. Ve hře o trofej tak není už ani jeden z obou týmů z Manchesteru.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma