Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Čech vychytal čisté konto, Chelsea ale s Arsenalem jen remizovala

Čech vychytal čisté konto, Chelsea ale s Arsenalem jen remizovala
GRANADA, (SPAIN) 25/03/2011.- Czech Republic National soccer goalkeeper Petr Cech regrets the second goal of striker David Villa of Spain during their European soccer Cup 2012 classification match played at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada, Spain on 25 March. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Brankář Petr Čech udržel čisté konto v londýnském derby proti Arsenalu, fotbalisté Chelsea ale také nedokázali skórovat a po bezbrankové remíze ztratili body v boji o čtvrté místo tabulky. Na čtyřbodový rozdíl jim unikl čtvrtý Newcastle díky vítězství 3:0 nad Stoke a totéž se může podařit i pátému Tottenhamu.

Čech v páté minutě zasáhl proti lehké střele Tomáše Rosického, větší problémy měl ale s nejlepším střelcem Premier League Robinem van Persiem. Nizozemec trefil ve 14. minutě tyč, těsně před přestávkou pak Čecha nepřekonal střelou z úhlu. Naposledy zbytečně kličkoval krátce před koncem a přišel tím o lepší pozici na zakončení. Rosický vydržel v záloze Arsenalu do 63. minuty, několik příležitostí svého týmu v posledních minutách hry sledoval už jen z lavičky. "Kanonýři" pro zbytek sezony přišli o útočníka Thea Walcotta, který si podle kouč Arséna Wengera poranil šlachu v levém koleni. Třiadvacetiletý hráč by ale neměl chybět Anglii na červnovém mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Newcastle se výhrou nad Stoke vzdálil Chelsea, zároveň se dotáhl na tři body právě za Arsenal, který má odehráno o utkání víc. Gólem v šestém zápase v řadě mu k triumfu 3:0 pomohl útočník Papiss Demba Cissé, dvakrát se prosadil Yohan Cabaye. Wigan po cenných výhrách nad Arsenalem a Manchesterem United prohrál s Fulhamem 1:2 a dál musí bojovat o záchranu. Po brance Boyceho vedl pouhou minutu, v předposlední minutě navíc inkasoval podruhé, když se po přímém kopu trefil Philippe Senderos. Na tři body se Wiganu přiblížil díky vítězství 2:0 nad Norwichem osmnáctý Blackburn. Na předposlední příčku se propadl Bolton, který remizoval 1:1 se Swansea.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma