Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Casillas: Puyolova absence na Euru je velká rána

Casillas: Puyolova absence na Euru je velká rána
Image: 0128046331, License: Rights managed, 32.05.2012 SPAIN - 2012 Spain Festival celebration champion Real Madrid La Liga 32nd May 03rd. The picture show Iker Casillas (spanish goalkeeper of Real Madrid), Place: España / Spain, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Gtres Online | zdroj: tisková zpráva

Kapitán fotbalistů Španělska Iker Casillas připustil, že absence obránce Carlese Puyola na červnovém mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině je pro tým úřadujících šampionů velkou ránou. Čtyřiatřicetiletý stoper Barcelony musí na operaci s kolenem a čeká ho zhruba šestitýdenní léčba.

Podle Casillase je jeho spoluhráč hodně skleslý. "Když jsem s ním mluvil, tak byl hodně zklamaný a smutný, ale rozuměl tomu, že si musí dát pauzu," uvedl brankář Realu Madrid. Puyol, který rozhodl jediným gólem semifinále předloňského mistrovství světa v Jihoafrické republice s Německem, prý nebude Španělům chybět pouze po fotbalové stránce. "Souhlasím s trenérem Vicentem del Bosquem, že je to vážná ztráta nejen na hřišti, ale také v kabině. Společně se mnou a Xavim je jedním z kapitánů," konstatoval Casillas. Podle něj má Španělsko i bez opory zadních řad na Euru šanci uspět. "Myslím, že můžeme vyhrát, přestože čelíme tvrdé konkurenci. Největšími hrozbami jsou podle mě Německo s Nizozemskem," předpokládal hráč se 128 reprezentačními starty. Tým úřadujících mistrů Evropy a světa vstoupí do turnaje 10. června proti Itálii. V základní skupině C se v Poznani a v Gdaňsku utká také s Irskem a Chorvatskem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma