Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Bývalý hráč Realu Drenthe obvinil Messiho z rasismu

Bývalý hráč Realu Drenthe obvinil Messiho z rasismu
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) reacts during the Spanish league football match Villareal CF vs Barcelona on January 28, 2012 at El Madrigal stadium in Villareal. The match ended in a 0-0 draw. AFP PHOTO/ JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Bývalý záložník Realu Madrid Royston Drenthe obvinil hvězdu Barcelony Lionela Messiho z rasismu. Nizozemský fotbalista v rozhovoru pro magazín Helden uvedl, že když působil ve Španělsku, argentinský útočník mu při zápasech nadával slovem "negro".

"Hrál jsem proti Messimu mnohokrát a vždycky jsme spolu měli problémy," řekl Drenthe, který ve Španělsku nastupoval také za Alicante. Nyní z Realu hostuje v anglickém Evertonu. "Když jsem byl v Alicante, tak jsme spolu měli menší strkanici. Během zápasu mi několikrát podal ruku a řekl: 'Hola, negro'," dodal. "Víte, co mě na tom vždycky nejvíc štvalo? Tón, kterým mi vždycky říkal 'negro, negro'," přidal čtyřiadvacetiletý Drenthe. "Chápu, že to slovo je v Jižní Americe běžné, ale tohle prostě nejde," prohlásil. Slovo "negro", za které v Anglii dostal útočník Liverpoolu Luis Suárez osmizápasový trest, podle Drentheho při trénincích Realu používali i jeho někdejší argentinští spoluhráči Gabriel Heinze a Gonzalo Higuaín. "Mahamadou Diarra vždycky málem vybouchnul, když mu takhle řekli. Po čase jim to ale vedení zakázalo," uvedl. Barcelona se za Messiho postavila a Drentheho prohlášení odsoudila. "Messi vždycky soupeřům prokazoval maximální respekt a mnoho hráčů to uznalo. Proto tato obvinění považujeme za velmi přehnaná," citovala agentura AP prohlášení katalánského klubu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma