Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Bystroň se má dozvědět výsledek analýzy B vzorku do pátku

Bystroň se má dozvědět výsledek analýzy B vzorku do pátku
V pražské Synot Tip areně se 24. srpna 2011 odehrálo 4. předkolo Ligy Mistru mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Kodaň. Na snímku David Bystroň. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalová Plzeň se v úterý ještě nedozví, jak dopadla analýza B vzorku v dopingové kauze obránce Davida Bystroně. Výsledek má být znám do pátku. Vedení západočeského klubu ale prý nezná přesný termín možného doručení důležité zprávy, která určí, zda bude devětadvacetiletý zadák potrestán zákazem činnosti.

Původně měli být Bystroň a Plzeň vyrozuměni už dnes, ale verdikt se prozatím odkládá. "Minulý týden jsme žádali odpovědné instituce o informaci, kdy lze čekat rozhodnutí, ale to prý nelze v předstihu určit. Bylo nám jen naznačeno, že to nebude dnes, ale spíše do konce pracovního týdne, tedy do pátku," řekl ČTK tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Bystroň měl pozitivní dopingový nález po listopadovém utkání Ligy mistrů proti Borisovu, v jeho moči se údajně objevily stopy po některém ze zakázaných stimulantů. I když se Plzeň hájila tím, že se hráč ničím neprovinil a upozornila také na údajné nestandardní zacházení s odebranými vzorky, hrozí Bystroňovi trest od napomenutí až po čtyři roky zákazu činnosti. Standardním trestem je ale v podobných případech dvouletý distanc. Pokud by také analýza B vzorku přinesla stejný výsledek jako první, rozhodovala by o případném Bystroňově potrestání disciplinární komise UEFA, v jejíž soutěži se fotbalista provinil. Její verdikt pak bude určující. Převezme jej vzápětí i disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR), která se už sama případem zabývat nebude. "V dopingových kauzách jsme povinni respektovat rozhodnutí nám nadřízených orgánů. Verdikt disciplinární komise UEFA vezmeme v potaz a pokud bude hráči zastavena činnost, formálně o tom budeme písemnou cestou informovat i klub. V našem případě už ale nepřichází v úvahu, abychom dál případ šetřili," řekl ČTK tiskový mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma