Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Buffon se brání nařčením ze sázek. 38 milionů utratil za hodinky

Buffon se brání nařčením ze sázek. 38 milionů utratil za hodinky
Image: 0130596340, License: Rights managed, © QUEEN INTERNATIONAL REFERENCE.KIK LILIA COVERCIANO, ITALY 30 MAY 2012 Press conference of Gianluigi Buffon, goalkeeper and captain of the italian national football team. Buffon said that cancelling the league for two or three years, as premier Mario Monti suggested, is useful and wrond and he eventually attacked the press. - In Photo: Gianluigi Buffon, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Queen | zdroj: Profimedia

Policie prohledala pobočku sázkové kanceláře v Parmě, ve které brankář italské reprezentace a Juventusu Gianluigi Buffon údajně prosázel 1,5 milionu eur (asi 38,6 milionu korun). Čtyřiatřicetiletého gólmana podle listu Gazzetta dello Sport kvůli možnému zapletení do rozsáhlého skandálu s ovlivňováním zápasů také čeká výslech, ten by se však měl uskutečnit až po blížícím se mistrovství Evropy.

Úřady se o Buffona začaly zajímat už začátkem týdne, kdy prověřovaly 14 šeků na zmiňovanou částku, kterou měl reprezentační kapitán prosázet v roce 2010. Podle pravidel italského svazu nesmí hráči sázet na zápasy jeho soutěží a také na utkání hraná pod hlavičkou UEFA a FIFA. 

Buffon zapletení do aféry striktně odmítl. "Jsem naštvaný, protože oficiálně mě nikdo z ničeho neobvinil. A za co utrácím peníze, je moje věc," prohlásil. "Za peníze tehdy koupil dvacet hodinek Rolex, které jsou u něj v sejfu. Můžeme dokázat, že ani jeden z šeků nebyl použit k sázení na sport," přidal brankářův právník Marco Valerio Corini. 

Rozsáhlý sázkařský skandál zasáhl italský fotbal koncem května a zapleteni do něj jsou mimo jiné italští reprezentanti Leonardo Bonucci s Domenikem Criscitem, který kvůli tomu přišel o účast na mistrovství Evropy. Podezřelý je také trenér Juventusu Antonio Conte a policie zadržela například kapitána Lazia Řím Stefana Mauriho a bývalého záložníka Janova Omara Milanetta. Celkem bylo zatčeno 14 lidí v Itálii a dalších pět v Maďarsku. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma