Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Bratr bruselského atentátníka je mistrem Evropy. Soutěžit bude i na olympiádě

Bratr bruselského atentátníka je mistrem Evropy. Soutěžit bude i na olympiádě
Mourad Laachraoui je mladším bratrem jednoho z bruselských atentátníků | zdroj: Profimedia

Jedním z nejsledovanějších sportovců olympijských her v Riu de Janeiro patrně bude Belgičan Mourad Laachraoui. Mladší bratr jednoho z atentátníků březnového masakru na letišti v Bruselu se ve čtvrtek stal evropským šampionem v taekwondu a Belgii tak bude reprezentovat i na olympijském turnaji. 

Jednadvacetiletý Mourad Laachraoui se mezinárodních turnajů zúčastňuje od roku 2012. Dosud bylo jeho největším úspěchem stříbro z loňské univerziády, ve čtvrtek se však poměrně nečekaně stal mistrem Evropy v kategorii do 54 kilogramů, když ve finále zdolal Španěla Jesuse Tortosu 6:3 a vítězstvím se zároveň kvalifikoval na olympijské hry v Riu de Janeiro.

Mouradův starší bratr Najim byl jedním ze dvou sebevražedných atentátníků, kteří 22. března zaútočili na bruselské letiště. Vyšetřování následně ukázalo, že byl zapojen i do útoků v Paříži, při nichž zahynulo 130 lidí. V souvislosti s belgickými útoky vyslýchala policie i Mourada, ten však tvrdil, že se svým bratrem nebyl poslední tři roky v kontaktu. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma