Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Brankář Tomáš Vaclík míří do Sparty

Brankář Tomáš Vaclík míří do Sparty
V pražské eFotbal Areně se 18. září 2011 odehrálo utkání 7. kola Gambrinus ligy mezi celky FK Viktoria Žižkov a FK Teplice. Na snímku Tomáš Vaclík. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík by měl v nejbližší době podepsat smlouvu na 4,5 roku s pražskou Spartou, kam má namířeno ze Žižkova.

Mluvčí Sparty Ondřej Kasík i hráčův agent David Nehoda dnes ČTK řekli, že přestup by měl být definitivně uzavřen v nejbližších dnech, aby se Vaclík mohl zapojit do přípravy v novém klubu. Sparta pod vedením nového realizačního týmu, kterému bude šéfovat Jaroslav Hřebík, startuje zimní přípravu v úterý. "Jednání o přestupu Tomáše Vaclíka jdou do finále, věříme, že všechno bude uzavřené co možná nejdříve, aby se s námi okamžitě zapojil do tréninku," uvedl Kasík. Podle informací ČTK není vyloučeno, že se gólman bude hlásit ve Spartě už v úterý, kdy hráčům ligového lídra začne tréninkový dril. "Všechno se dolaďuje," poznamenal Nehoda. Sparta údajně za Vaclíka zaplatí sumu kolem deseti milionů korun. Se Žižkovem o uvolnění dvaadvacetiletého brankáře jedná od prosince. Někdejší opora reprezentační jednadvacítky na Letnou míří poté, co klub uvolnil dlouholetou oporu Jaromíra Blažka. Ve sparťanské brance byl na podzim jedničkou Milan Švenger, který ve 13 zápasech vychytal devětkrát čisté konto. Na soupisce Sparty jsou ještě zkušený Daniel Zítka, Slovák Luboš Kamenár, o něhož prý stojí Trnava, a Lukáš Zich. Vaclík si na podzim odbyl premiéru v české lize, i když v létě měl namířeno do nizozemského Graafschapu Doetinchem. Tam ovšem neprošel zdravotní prohlídkou kvůli problémům se srdcem. V prosinci Vaclík absolvoval menší chirurgický zákrok, který je měl vyřešit.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma