Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Brankář Pavelec vyslyšel přání Winnipegu, na MS chytat nebude

Brankář Pavelec vyslyšel přání Winnipegu, na MS chytat nebude
WINNIPEG, CANADA - JANUARY 12: Ondrej Pavelec #31 of the Winnipeg Jets blocks a shot on goal in a game against the San Jose Sharks in NHL action at the MTS Centre on January 12, 2012 in Winnipeg, Manitoba, Canada. (Photo by Marianne Helm/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Brankář Ondřej Pavelec se na mistrovství světa ve Švédsku a ve Finsku v dresu českého hokejové reprezentace nepředstaví. Vyslyšel přání vedení Winnipegu, které si jeho účast na turnaji po náročné sezoně nepřálo. Řekl to serveru tn.cz, kouč Alois Hadamczik zatím tuto informaci potvrzenou neměl.

"Bohužel Winnipeg si nepřeje, abych na mistrovství jel. A já jsem se rozhodl toto přání akceptovat a na šampionát nepojedu," řekl Pavelec pro tn.cz s tím, že ze strany celku z NHL nebyl pod žádným tlakem. "Kdybych to nedodržel, nic by mi zřejmě nehrozilo. Sankce by nebyly." Čtyřiadvacetiletému Pavelcovi končí po této sezoně smlouva s ročním příjmem 1,3 milionu dolarů a bude jako chráněný volný hráč s Jets jednat o nové. "Winnipeg je můj zaměstnavatel a majitel s manažerem řekli, že si nepřejí, abych jel. Já jsem pořád pod smlouvou a jedná se i o mojí budoucnost v NHL. Takže jsem se rozhodl na MS nejet," doplnil kladenský odchovanec. Na kontě má dva starty na světovím šampionátu a dvě medaile. V roce 2010 při debutu na turnaji v Německu kryl záda Tomáši Vokounovi a získal zlato. Loni v Bratislavě jako jednička pomohl k bronzu. "Na kluky určitě budu koukat a moc jim fandit. Jsou tam výborní hráči a poperou se o kvalitní výsledek. A moje plány? Letím domů, budu mít volno a asi bych se chtěl jet podívat do Anglie na fotbal. Mám rád Manchester United. Ale kdo ví, jak to všechno bude," doplnil Pavelec. Kouč Hadamczik přitom s Pavelcem počítal. Ještě stále prý nemá zprávu o jeho neúčasti potvrzenou a chystal se s Pavelcem telefonicky spojit. "Jde o velmi nepříjemnou zprávu, Ondrovi tohle na klidu rozhodně nepřidá. Přesto, že chce reprezentovat, je v klubu před podpisem nové smlouvy," řekl Hadamczik ještě předtím po dnešním tréninku v Českých Budějovicích. Zástupci českého svazu plánovali, že budou s představiteli Winnipegu i Pavelcem jednat. Reprezentační trenér uvedl, že se jedná o pro něj nepochopitelný krok. "Z trenérského hlediska je to holý nesmysl. Kdyby Winnipeg postoupil do play off, tak by (Pavelec) stejně chytal další zápasy," řekl Hadamczik novinářům. O tom, jak by vypadalo složení brankářské trojice bez Pavelce, zatím nechtěl trenér spekulovat. "Budeme se o tom bavit, až budeme znát definitivní rozhodnutí," uvedl trenér. S reprezentací se nyní připravují brankáři Jakub Kovář a Tomáš Pöpperle. V nejbližších hodinách by se k týmu měl připojit i Jakub Štěpánek, který by se při Pavelcově absenci mohl stát týmovou jedničkou. Již dříve bylo jasno o neúčasti Tomáše Vokouna, který má navíc zdravotní potíže a jeho Washington čeká první kolo play off proti Bostonu. V Capitals působí také další český gólman Michal Neuvirth, jehož také trápí zranění a není jisté, zda do série zasáhne. Mezi hráče, kteří definitivně odmítli účast na turnaji, se zařadil také obránce Tomáš Kaberle z Montrealu. Chce se věnovat rodině. "Ani ne před měsícem se mi narodil syn a já ho ještě pořádně neviděl," řekl Kaberle serveru idnes.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma