Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Berdych s Kvitovou vyhráli Hopmanův pohár

Berdych s Kvitovou vyhráli Hopmanův pohár
Tomas Berdych (R) and Petra Kvitova (L) of the Czech Republic celebrate clutching diamond encrusted tennis balls and kissing the Hopman Cup after defeating Richard Gasquet and Marion Bartoli of France in the final of the Hopman Cup Tennis Tournament in Perth on January 7, 2012. The Czech Republic team won their respective matches. IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE-STRICTLY NO COMMERCIAL USE AFP PHOTO/Tony ASHBY (Photo credit should read TONY ASHBY/AFP/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Čeští tenisté se po 18 letech znovu radují z triumfu v Hopmanově poháru. Tomáš Berdych a Petra Kvitová splnili v tradiční exhibiční soutěži smíšených párů v Perthu roli favoritů a v sobotním finále porazili Francii už po dvouhrách. Nejvýše nasazená dvojice prošla soutěží bez porážky.

Wimbledonská vítězka Kvitová v úvodní finálové dvouhře porazila Marion Bartoliovou 7:5, 6:1 a následně Berdych zdolal Richarda Gasqueta 7:6 a 6:4. Za výhru český pár dostal velký pohár a každý z tenistů míček posetý diamanty. "Nemohlo to dopadnout lépe. Především chci pogratulovat své partnerce, ona to vždy začala, dodala mi povzbuzení a já přidal druhý bod. Byl to fantastický týden," řekl Berdych při slavnostním vyhlášení. Kvitová mu poklonu vrátila. "Bylo příjemné s tebou hrát, byla to zábava. A děkuji i všem skvělým fanouškům," řekla Kvitová. Šestadvacetiletý Berdych s o pět let mladší Kvitovou navázali na titul Petra Kordy a Jany Novotné z roku 1994. Československý tým Miloslav Mečíř, Helena Suková triumfoval v premiérovém ročníku na přelomu let 1988 a 1989. Čeští tenisté rozhodli všechny zápasy již ve dvouhrách. Před finále porazili ve skupině A postupně Bulharsko, obhájce trofeje Američany i Dány.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma