Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Berdych s Kvitovou si zahrají finále Hopmanova poháru

Berdych s Kvitovou si zahrají finále Hopmanova poháru
V Tenisovém klubu Sparta Praha v pražské Bubenči se 7. listopadu 2011 uskutečnila tisková konference českého Fed Cupového týmu po návratu z Ruska, kde byly prezentovány i vítězné trofeje. Na snímku tenistka Petra Kvitová. JAKUB DEML / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych postoupili do finále Hopmanova poháru. Český pár dnes zdolal Dánsko 2:0 a bez porážky vyhrál skupinu A. V sobotu vyzve v Perthu v boji o titul francouzskou dvojici Marion Bartoliová a Richard Gasquet.

Kvitová s Berdychem rozhodli o své výhře i v třetím utkání již po dvouhrách. Wimbledonská vítězka v ostře sledovaném duelu porazila světovou jedničku Caroline Wozniackou 7:6, 3:6 a 6:4. Sedmý hráč světa Berdych potvrdil roli jasného favorita proti Frederiku Nielsenovi a 236. tenistu žebříčku ATP zdolal 6:1, 6:3. Češi jsou ve finále soutěže poprvé po 18 letech. "Vyšla nám taktika, kterou Tomáš stanovil. Vyhrát obě dvouhry, což se nám tady daří na sto procent a je skvělé, že si zahrajeme finále," řekla Kvitová v televizi. Český pár ve skupině vedl 2:0 po dvouhrách i nad Bulharskem a Američany. "Ve finále nás čeká těžký, ale pěkný zápas. Těším se na něj a věřím, že to s Petrou dáme dohromady a ještě jednou vyhrajeme," řekl Berdych, kterého ve finále čeká Gasquet, s nímž si v Perthu na začátku týdne zatrénoval. Kvitová bude hrát o první bod proti Bartoliové, která je ve formě a česká hráčka ji dosud neporazila. Finále začne v sobotu v 8:00 SEČ. Kvitová s Berdychem mohou navázat na triumf Petra Kordy a Jany Novotné v Hopmanově poháru z roku 1994. Česká tenistka by vyhrála třetí soutěž družstev v řadě, na konci minulého roku se radovala z Fed Cupu a extraligového titulu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma