Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Berdych prohrál ve čtvrtfinále Australian Open s Nadalem

Berdych prohrál ve čtvrtfinále Australian Open s Nadalem
Lukas Rosol returneaza o minge, in timpul meciului de tenis dintre Marius Copil - Horia Tecau / Jan Hajek - Lukas Rosol, din cadrul intalnirii Romania - Cehia, de Cupa Davis, in Bucuresti, sambata, 17 septembrie 2011. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO | zdroj: tisková zpráva

Tenista Tomáš Berdych skončil na Australian Open ve čtvrtfinále. Český hráč v úterním boji o semifinále potrápil favorizovaného Španěla Rafaela Nadala, po čtyřech hodinách a šestnácti minutách však prohrál 7:6, 6:7, 4:6 a 3:6.

Šestadvacetiletý Berdych hrál před zraky legendárního Roda Lavera výborně. Dobře podával a snažil se hrát rychle. V první sadě využil pátý setbol, když ukončil tie-break esem. Ve zkrácené hře mohl získat i druhý set, ale při setbolu zahrál volej do autu a Nadal vyrovnal. S přibývajícím časem získával Nadal stále více půdu pod nohama, v dlouhých výměnách dominoval a zápas s Berdychem vybojoval. Berdych se mohl stát po deseti letech dalším českým tenistou v semifinále dvouhry mužů na Australian Open, na Jiřího Nováka z roku 2002 ale nenavázal. "Berdych hrál výborně a měl jsem při tom voleji štěstí. V prvním i druhém setu jsme měli oba své šance a druhý set byl klíčem k utkání," řekl Nadal na kurtu. "Jsem unavený, ale šťastný, protože jsem vyhrál a dobře zvládl třetí a čtvrtý set. Vydržel jsem běhat celý zápas a skončil jsem fantasticky na returnu," řekl Nadal, který hrál od začátku se zavázaným kolenem. Nyní ho čeká Roger Federer. Podívejte se na vítězný match point a následnou radost Rafaela Nadala po skončení zápasu: httpv://youtu.be/oPcpE0H7-hM S Nadalem prohrál Berdych počtrnácté v kariéře a podesáté za sebou. Postupem do čtvrtfinále český hráč zopakoval na Australian Open loňský výsledek. V mužské dvouhře postoupil do semifinále čtyřnásobný vítěz Roger Federer. Třetí hráč světového žebříčku porazil Argentince Juana Martína del Potra 6:4, 6:3, 6:2 a v semifinále si zahraje právě s Nadalem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma