Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Barcelona dala Getafe čtyři góly a na Real ztrácí jediný bod

Barcelona dala Getafe čtyři góly a na Real ztrácí jediný bod
MADRID (SPAIN), 10/12/2011.- FC Barcelona midfielder Xavi Hernandez (C) jubilates with his team mates, defender Carles Puyol (L) and Argentinian striker Leo Messi (R) his goal against Real Madrid during their La Liga soccer match played at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain on 10 December 2011. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Barcelony ve španělské lize znovu zvýšili tlak na vedoucí Real a jeho náskok stáhli na rozdíl jediného bodu. Obhájce titulu v úterním domácím zápase porazil Getafe jasně 4:0 a čeká na odpověď madridského týmu, který se ve středu střetne v městské derby s Atlétikem.

Favorita poslal na Nou Campu do vedení ve 13. minutě Alexis Sánchez, ale pak obrana hostů dlouho odolávala. Náskok Barcelony pojistil až v předposlední minutě prvního poločasu po souhře s Andrésem Iniestou hvězdný Lionel Messi, který zaznamenal 39. ligový zásah v sezoně. Nejlepší střelec soutěže si vypracoval dvoubrankový náskok na Cristiana Ronalda z Realu. Po přestávce přidali Katalánci další dvě branky. V 73. minutě se znovu prosadil Sánchez a zaokrouhlil svou střeleckou bilanci v La Lize na deset branek. Dvě minuty po něm uzavřel skóre po Messiho trestném kopu Pedro. Barcelona tak týmu z předměstí Madridu, který od většího debaklu zachránil pozorný brankář Miguel Ángel Moya, vrátila podzimní porážku 0:1 a připsala si desátou ligovou výhru za sebou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,270 25,390
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma