Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Azarenková vyhrála Australian Open

Azarenková vyhrála Australian Open
Image: 0115784509, License: Rights managed, Restrictions: Mandatory credit, Viktoria Azarenko of Belarus during her semi-final women's singles match against Kim Clijsters of Belgium., Place: Australia, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Ria Novosti | zdroj: tisková zpráva

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková vyhrála Australian Open, získala první grandslamový titul v kariéře a bude světovou jedničkou. V dnešním finále v Melbourne zvítězila nad Ruskou Marií Šarapovovou jednoznačně 6:3 a 6:0 za hodinu a dvaadvacet minut.

Azarenková se stane jednadvacátou jedničkou historie a na trůnu vystřídá Dánku Caroline Wozniackou, která klesne na čtvrté místo. Druhá zůstane Petra Kvitová, která vypadla v Melbourne v semifinále, třetí bude její přemožitelka Šarapovová. Stříbrnou trofej převzala Azarenková z rukou Švýcarky Martiny Hingisové, vítězky turnaje z let 1997 až 1999. "Už se nemůžu dočkat, až se sem vrátím," řekla a ve své mateřštině vzkázala domů: "Babičko, miluji tě!" Šarapovová výkon své přemožitelky ocenila. "Dnes jsi byla lepší. Užívej si to co nejdéle," prohlásila směrem k vítězce, která ji poslouchala se slzami v očích.  Dvaadvacetiletá Azarenková je první běloruskou grandslamovou vítězkou. Za titul získala 2,3 milionu australských dolarů (přes 47 milionů korun).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma