Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Zatočte s podzimní únavou a vyražte za rozptýlením na jarmark!

Zatočte s podzimní únavou a vyražte za rozptýlením na jarmark!
Jarmark | zdroj: ThinkStock

Ve Slovníku spisovného jazyka českého je jarmark definovaný jako výroční trh nebo jako trh vůbec. V současné době ale jarmarky nejsou jen místem, kde nakoupíte, ale z valné většiny je součástí trhu také kulturní program. Například můžete vidět ukázku tradičních řemesel, nebo si zasoutěžit a získat farmářské produkty. Záleží na povaze každé akce. Jedno je ale jisté, nikdy neodejdete s prázdnou! 

Pokud si představujete jarmark výhradně jako místo, kde seženete čerstvou zeleninu, mýlíte se. Dnešní škála typů jarmarků je široká a můžete si vybrat, co by zrovna vás zajímalo. Podzim je v plném proudu, a proto byste s návštěvou jarmarku neměli otálet, jejich sezona už brzy skončí. Vybrali jsme vám tři skvělé tipy a doufáme, že si jarmareční atmosféru plně užijete!

Jarmark Jarmark | zdroj: ThinkStock

Na Havelském trhu v Plzni můžete oslavit svátek svatého Havla a to nejen nákupem českých laskomin, ale čeká vás i "pochutnání" nad ukázkou lidových řemesel, výrobků a tradic. Akce vypukla 14. října a potrvá až do soboty 19. října.

Zámecké trhy konané na zámku v Benešově nad Ploučnicí potrvají jen jednu neděli - a to 20. října. Na tomto jarmarku bude k dostání i zboží s dušičkovou tématikou. Takže kromě malebného prostředí zámku a plného tržiště si můžete udělat už i zásobu na blížící se svátek Památky zesnulých, tzv. dušičky.

A do třetice něco pro milovníky masa. Připravované Vepřové hody aneb pohádkové posvícení proběhnou v sobotu 26. října od 10 do 17 hodin a těšit se můžete na nefalšovanou domácí zabíjačku, ale i na posvícenské koláče a bohatý jarmark. Děti si mohou zasoutěžit v pohádkové soutěži a pro dospělé je připravený také zvláštní soutěžní program. Akce se koná v areálu hradu a zámku Staré Hrady (nachází se mezi Poděbrady a Jičínem).

Přejeme spoustu zážitků, dobrot a zábavy!

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma