Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Vydejte se na výlet za pávy na hrad Hauenštejn!

Vydejte se na výlet za pávy na hrad Hauenštejn!
zdroj: tisková zpráva

Počasí opět lehce připomíná jaro, máme za sebou dny plné shonu, jarních úklidových akcí a velikonočních povinností. Proto se může hodit tip na malý odpočinkový výlet. Pokud jste ze západních Čech nebo se sem v blízké době chystáte a hledáte nějaký turistický cíl, mohu vám směle doporučit právě hrad Hauenštejn. Nachází se nedaleko města Ostrova nad Ohří, nejlépe je dostupný autem, které můžete zaparkovat na parkovišti v podhradí.

K hradu vede příjemná, lehce strmá cesta, ale vyjít kopeček stojí rozhodně za to. Hrad prochází již několik let rekonstrukcí, do které se výrazně zapojili dobrovolníci z okolí. Některé části hradu jsou nepřístupné, ale hlavní budova nabízí návštěvníkům nejrůznější výstavy a expozici zajímavostí, skulptur, obrazů a soch.

Pávi zkrášlují okolí hradu

Hrad vás může nalákat také svými „domácími miláčky“, překrásnými pávy, kteří se usídlili na zdejších trámech. Někdy neslyšně pozorují turisty a jindy o sobě dají svým specifickým způsobem vědět. Pávi jsou takovými hradními maskoty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nedaleko od hradu se nachází drobná botanická zahrada, která vypadá jako úplně obyčejná zahrádka. Najdete zde ale nespočet různých druhů vzácných travin a květin, které stojí za to vidět. U této zahrady stojí také překrásná neogotická kaple. Pro případné zájemce je možné zde pořádat školní výlety a školy v přírodě, protože Hauenštejn nabízí i nocleh, a co víc, i hradní hodovnu.

Mým nejoblíbenějším místem na hradě je malý rybníček pod zdejší věží, kde se prohání další zvířecí obyvatel hradu. Je to zlatá rybka. Ať už to bude znít jakkoli, právě na tomto místě by člověk uvěřil, že vám zlatá rybka splní každé přání. Pohádková atmosféra hradu dělá své.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma