Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Soutěž Ceny Kudy z nudy 2012 rozšiřuje nominace

Soutěž Ceny Kudy z nudy 2012 rozšiřuje nominace
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Internetový portál Kudy z nudy, který provozuje agentura CzechTourism, vyhlásil letos již čtvrtý ročník populární soutěže Ceny Kudy z nudy 2012. Pro každý ze 17 cestovatelských regionů bylo do soutěže v prvním kole nominováno 10 atraktivních míst, které vycházely z doporučení regionálních partnerů. Po prvním měsíci hlasování je nyní seznam doplněn o 58 nových aktivit a jednu novinkovou kategorii „Nejlepší vinařství“. Nové nominace vychází především z doporučení samotných hlasujících.

Soutěž Ceny Kudy z nudy 2012 se přehoupla přes první třetinu a na své konto si připsala již více než 11 tisíc hlasů pro nominované aktivity. Právě hlasující mohli do soutěže doporučit místa, která jim v soutěži chybí. Navíc se během první poloviny roku v turistickém ruchu objevilo spoustu nových lákadel, a tak se i soutěž rozšiřuje o 30 nových aktivit a 28 vinařství, které budou letos poprvé soutěžit o titul „Nejlepší vinařství“. Hlasovat je možné na webu www.cenykudyznudy.cz.

Zvolte Nejlepší vinařství

Soutěž Ceny Kudy z nudy navíc přichází s úplnou novinkou. V srpnu a září mají návštěvníci portálu jedinečnou příležitost rozhodnout o nejlepším vinařství. První ročník „TOP vinařství - volba návštěvníků“ se koná jako zvláštní kategorie soutěže Ceny Kudy z nudy a hlavními partnery je Národní vinařské centrum a Vinařský institut. Více informací získáte o prázdninách také na stránkách www.mistojakoznacka.cz. O nejlepší vinařství můžete hlasovat od 1. srpna 2012.

Letní novinky součástí soutěže

Portál Kudy z nudy ale myslí hlavně na rodiny s dětmi, a právě těm je určena velká část  přidaných nových aktivit. V Praze Galerie umění pro děti, ve Středních Čechách si návštěvníci mohou užít nové cyklistické okruhy na Křivoklátě. V Plzni připravila tamní ZOO novou expozici Svět v podzemí, Severozápadní Čechy zastupuje Galerie loutek v Litoměřicích. Pelhřimov má přímo pod informačním centrem opravdové Peklo za permoníky se můžete vypravit do Oslavan. Nový zábavní park má i Hradec Králové.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Rodiny s dětmi také zcela určitě potěší nové slevové karty. Do zvýhodněných programů se můžete nově zapojit s kartou Krkonoše Regioncard, Českomoravské pomezí přináší pro levnější dovolenou Bonus pas.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Letošní sezona je bohatá také na nová muzea a skanzeny. Novinkou je Hornický skanzen v Žacléři a také skanzen Zichpil na Humpolecku. Své muzeum má kladrubský kůň, ale také tramp a zpěvák Waldemar Matuška. Vlastivědné muzeum v Olomouci láká návštěvníky na interaktivní zážitky.

Ještě interaktivnější než muzea mohou být kvalitní naučné stezky. Z těch Kudy z nudy přidalo do nabídky Včelí naučnou stezku hraběte Harracha, naučnou stezku Pardubicemi po stopách válečné Silver A, Moravskoslezský kraj přichází s novou Technotrasou za památkami industriálními, ale i vojenskými. Milovníci vlaků a komiksů se určitě rádi vydají po semmeringu v Jeseníkách s Aloisem Nebelem.

Na závěr dodejme, že za Prahu přibyla rudolfinská alchymistická dílna, nebo Villa Richter se Svatováclavskou vinicí.

Věříme, že soutěž Ceny Kudy z nudy vám nejen rozšíří obzory o nové výletní cíle, ale díky soutěžení a hlasování zpříjemní celé léto. Naše tipy mají záruku kvality a navíc můžete vyhrát jednu z mnoha zajímavých cen. Pokud budete hlasovat, máte šanci vyhrávat každý týden atraktivní ceny.

A pokud máte jakékoliv dotazy k soutěži, kontaktujte přímo redakci portálu Kudy z nudy na e-mailu katalog@czechtourism.cz. Rádi vám na vše odpoví.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma