Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Sladký život v Itálii

Sladký život v Itálii
Itálie | zdroj: Zapakatel.cz

Snad každý, kdo prožil příjemnou dovolenou v Itálii, si někdy pomyslel, že na takovém místě by mohl žít navždy. Co nás na životě v Itálii vlastně tak láká? A jaká je realita?

 

Jestliže označíme Chorvatsko za zemi, kam se vydává nejvíce českých turistů, pak musíme jedním dechem doplnit, že hned na 3. místě se srdnatě drží Itálie. Sem každý rok vyjede přes půl milionu Čechů. Čeká tu na ně velmi osobitá a jedinečná, autentická atmosféra. Zároveň si tu ale mohou užít báječnou a přesto levnou dovolenou s jistým puncem exotiky.

Co se nám na Itálii tak líbí

V první řadě, nepočítáme-li nádherné moře, je to ten zmiňovaný nádech exotiky. Italové jsou totiž hrdí na svůj národ a cizincům se například na rozdíl od Chorvatů tolik nepřizpůsobují. Moc často se vám nebude stávat, že by na vás někdo promlouval česky. Ale to je přesně to, po čem všichni turisté touží.

Již jsme zmínili italskou náturu a nesmíme zapomenout dodat, že to rozhodně je také něco, co nás nepřekonatelně fascinuje a přitahuje. S požitkem a nadšením sledujeme jejich rodinné sešlosti, handrkování na trzích a v ulicích i dohady v dopravních zácpách. Fascinují nás svou ohnivostí a vášnivostí. A také dobrosrdečností a přátelstvím. S každým si chtějí hned povídat, s úsměvem se zdraví. To je něco, co nám v našich končinách chybí.

Podle čeho ji vždy poznáme?

To je přeci velice snadná otázka! Podle gastronomie. Není snad člověka, který by neznal typické italské pokrmy. A právě proto se do těchto míst turisté vydávají turisté – aby ochutnali milovanou a obdivovanou kuchyni tam, kde je její původ a kde se vaří s citem a láskou.

A v neposlední řadě je to samozřejmě kultura a historie. Itálie je někdy poněkud kýčovitě označována za kolébku evropské kultury, a to především kvůli slavné éře antiky.

Rozhodně vám doporučujeme navštívit alespoň některé pamětihodnosti a místa, které se ke slavným italským érám vážou. Uvidíte, že dějiny nejsou nic nudného, alespoň ne v italském podání. Věděli jste například, že v Pompejích zůstal zachovaný i tehdejší nevěstinec?

Pokud vám jde především o poznávání, užívání a vychutnávání si života, jste v Itálii správně. Vypravit se sem můžete i s nízkým rozpočtem například prostřednictvím této výhodné nabídky, vrátíte se vždy bohatší o stovky zážitků.

Je život v Itálii skutečně sladký?

Nejednoho turistu na dovolené napadlo, že „tady“ už zůstane. A najde se i několik takových, kteří to skutečně udělali. Jak ale sami říkají, jsou chvíle, kdy toho litují. Italská národní hrdost má totiž svá omezení, mezi která patří i to, že cizince mezi sebe jen tak nepustí. Navíc je život v Itálii v některých ohledech poměrně dost nákladný.

Proto radíme: dál si zde užívejte skvělé dovolené, ale vždy se vraťte domů, ať se za rok máte na co těšit.

Zdroje:
Redakce, Zapakatel.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma