Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Silvestr v zahraničí - tentokrát v Paříži!

Silvestr v zahraničí - tentokrát v Paříži!
Paříž na Nový rok | zdroj: tisková zpráva

Taky vám vrtá hlavou, kde se zas na konci roku slavnostně opijete? Vydejte se do zahraničí, možností je mnoho!

Pro většinu mladých lidí je Silvestr důležitou událostí. Veselá nálada, pití teče proudem, všude kolem jsou dobří známí nebo rodina. Dobrá nálada je samozřejmostí.  Existuje ale několik možností jak se se starým rokem rozloučit s co nejlepší vzpomínkou.

Pokud silvestrovské noci chcete dodat šťávu, výlet někam „ven“ je určitě to pravé. Vždy, když jsem se dívala na sestřihy ohňostrojů a slavností ve světě, říkala jsem si, že bych ve stejném vzduchu také chtěla strávit Silvestr. Byla jsem rozhodnutá zažít tu správnou show, jen si zbývalo vybrat kam si jet užívat. Londýn, Berlín, Řím, Amsterdam...? Nakonec vyhrála Paříž, protože představa půlnoci strávené pod Eiffelovkou byla neodolatelná. Dokonce i cenově dostupná. Pokud nepatříte zrovna k těm movitějším, zarezervujte si letenky a hotel už na začátku podzimu, ceny jsou úplně jiné než během Vánoc. 

Silvestrovská nálada u Notrre-Dame.
Silvestrovská nálada u Notrre-Dame.

I když cílem mého výletu byla hlavně oslava nového roku, stihla jsem za ty tři dny obejít alespoň ty nejdůležitější památky a krásy Paříže. Vyšlapala jsem na Eiffelovu věž, prohlédla si katedráluNotre Dame, vítězný oblouk (Arc de Triomphe), Pantheon a konečně jsem se procházela po nejdelší a nejznámější pařížské třídě Les Champs Elysées. Chystám se do Paříže ještě na jaře, ale jsem přesvědčena, že silvestrovská noc je jedna z těch nezapomenutelných nocí v Paříži. 

Na Eiffelovce si můžete dokonce i zadarmo zabruslit.
Na Eiffelovce si můžete dokonce i zadarmo zabruslit.

Když se blížila půlnoc, nevydala jsem se nikam jinam než přímo pod Eiffelovu věž. Stejný nápad měla zřejmě půlka Pařížanů, ale mně to nevadilo. Nekonaly se tam žádné větší ohňostroje, jelikož je to v okolí Eiffelovky zakázané, ale nakonec se dělo něco lepšího. Společně s půlkou Paříže a s nespočtem cizinců, kteří také vyrazili na prohlídku pod tu vyhlášenou, ale paradoxně nehezkou věž, jsme tedy čekali na onu slavností chvíli, kdy přesně o půlnoci zabliká a já si konečně připadala jako v televizních novinách, kdy vysílají sestřihy z těch nejkrásnějších silvestrovských chvil na světě!

AUTOR: Lucie Procházková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma