Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Safírově modré moře a svítivě bílé pláže. Perla Polynésie jménem Tahiti

Safírově modré moře a svítivě bílé pláže. Perla Polynésie jménem Tahiti
Tahiti | zdroj: Lonely Planet

118 ostrovů a atolů Francouzské Polynésie se rozprostírá jižně od rovníku na ploše dvou milionů kilometrů čtverečních. Největším a nejznámějším z nich je Tahiti, nazývaný také Ostrov lásky. 

Pro Evropu se stal ostrov známým zejména díky francouzskému mořeplavci Bougainvillovi, který Tahiti popsal v cestopisu Voyage autour du Monde. Stalo se tak po návštěvě ostrova, která se konala v roce 1768. S Tahiti je spojeno i jméno významného francouzského malíře Paula Gauguina, který zde namaloval několik obrazů, které zachycovaly jednoduchý život "nevinných" lidí na ostrově.

Rozloha Tahiti představuje 1 048 kilometrů čtverečních. Žije zde téměř 180 tisíc obyvatel. Momentálně je ostrov velmi oblíbenou a snadno dostupnou turistickou destinací zejména pro americké turisty. Let z Los Angeles trvá přibližně osm hodin.

Rekreanti na Tahiti se mohou věnovat vodním sportům: potápění, plavání, windsurfingu či vodnímu lyžování. Populární je i turistika. Z turistických cílů je atraktivní výstup na Mont Orohena, který leží v nadmořské výšce 2 241 metrů. Nesmí chybět cykloturistika, rybolov a ani golf.

Touhu po vzdělání a poznávání nových zákoutí naplní poznávací zájezdy, návštěvy muzeí, kostelů, katedrál a galerií.

Zdroje:
Redakce, Lonely Planet

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma